El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agullent celebra les Festes del Miracle aquest cap de setmana

Les festes de la localitat s'estan celebrant aquest cap de setmana
  • No es farà la tradicional Nit de les Fogueres a causa de la Covid-19.
  • El punt i final d’aquestes festes arribarà amb la processó en honor al Crist de la Salut.

La localitat celebra durant aquest cap de setmana les Festes del Miracles, una celebració una mica diferent al que estan acostumats a viure.

A causa de la situació actual, provocada per la Covid-19, la localitat ha hagut d’adapatar la programació de les festes i, per exemple, enguany no tindrà lloc la tradicional Nit de les Fogueres. El motiu, expliquen des de l’Ajuntament de la localitat, “és que no es pot garantir que es mantinguen les distàncies de seguretat en un acte tan multitudinari com ho és aquest”.

Al llarg d’aquest dissabte 4 de setembre, Dia del Miracle, s’han programat diverses activitats per a tot el públic. A primera hora del matí han tingut lloc tres solos de campanes amb volteig manual. Més tard, de 11.00 a 14.00 hores, s’ha fet un parc infantil a la Font Jordana de la localitat, que ha estat a càrrec dels Festers del Crist, una activitat que torna a tindre lloc aquesta vesprada, de 17.00 a 20.00 hores.

A les 14.00 hores s’ha celebrar una mascletà a la plaça Major, també a càrrec dels Festers del Crits. Per últim, per a aquesta nit, a partit de les 23.00 hores, s'ha programat una dansada molt especial, que tindrà lloc simultàniament a diversos espais públics al mateix temps, davall el nom de l’Essència, i un passacarrers a càrrec de l'Agrupació Musical d'Agullent amb diversos punts d'interpretació. La nit conclourà amb un castell de focs d’artifici a les 23.45 hores.

Per al diumenge 5 de setembre, Dia del Crist, hi ha programat dos volteigs manuals de campanes, un a les 08.00 hores del matí i altre a les 19.00 hores de la vesprada. I a les 11.00 hores tindrà lloc, al Convent, la Santa Missa en honor al Crist de la Salut.

Més tard, a les 12.30 hores, hi ha l’espectacle ‘Sonata Circus’ al parc de la Font Jornada, el qual va dirigit a tot el públic. A aquest activitat li seguirà un passacarrer, a les 13.30 hores, a càrrec de l’Agrupació Musical d’Agullent, que es farà al mateix punt i a la plaça Major.

El punt i final d’aquestes festes diferents arribarà amb la processó en honor al Crist de la Salut, que tindrà lloc a les 20.00 hores.