El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agullent celebra les no festes morocritianes amb una exposició festera de PlayMobil

  • Per segon any consecutiu, Agullent no ha pogut celebrar les festes de Moros i Cristians amb normalitat

Agullent celebrà els darrers dies les 'no festes' en honor a San Vicente Ferrer. Per segon any consecutiu, les celebracions morocristianes no han pogut dur-se a terme a la població agullentina per la situació pandèmica que està patint tot el planeta.

No obstant això, i a diferència de l'any passat, en què tot el veïnat va romandre a casa pel confinament domiciliari, enguany s'han pogut organitzar algunes activitats per festejar unes dates tan assenyalades per aquesta població vallalbaidina. Hi ha hagut actes religiosos com la missa solemne en honor del patró celebrada este dilluns. També s'han organitzat cites culturals com el contacontes 'Disparatari de contes' a càrrec d'Ameba teatre a l'auditori. A més, la música va sonar als carrers d'Agullent amb la cercavila de l'Agrupació Musical d'Agullent o amb el toc de campanes de la Colla d'Albaida. Un altre dels punts d'interés fou l'exposició festera de Play Mòbil amb referència clara a les festes morocristines d'Agullent i de Villena, esta última ciutat natal de l'autor Francisco José Pascual.
I com no, la fi de festa fou el Castell de Focs d'Artifici que posà el punt final a un altre any que deixa un regust amarg entre els sentiments festers del poble.