El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Agullent treballa en un protocol contra la violència de gènere

L’ajuntament d’Agullent, junt a Proactives i el suport de la Diputació de València posarà en marxa un projecte per a erradicar la violència de gènere.

L'Ajuntament d'Agullent està treballant en l’elaboració d’un protocol local contra la violència de gènere i atenció a les víctimes. Aquest, es coordinarà amb les forces i cossos de seguretat amb presencia al municipi. La iniciativa compta amb el suport tècnic de la consultora externa Proactives, la supervisió municipal de la regidoria d’Igualtat i el suport econòmic de l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València.

L’objectiu del protocol es convertir-se en una ferramenta bàsica d’actuació que servisca de guia a l’hora de fer front a una situació de violència de gènere a nivell local. L’ajuntament es compromet a donar una resposta coordinada entre totes les institucions i els professionals que intervenen davant un cas de violència masclista.

Maria Mora, regidora de Benestar Social i Igualtat explica que amb el projecte volen crear uns protocols d’actuació i circuits d’intervenció idonis. El protocol vol millorar l’atenció municipal i incrementar la sensació de seguretat en la població, a més de generar en les víctimes un clima de confiança i seguretat.

La iniciativa no només marcarà el camí respecte a l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere, sinó que també proposarà estratègies respecte a la prevenció, per complementar la campanya de sensibilització al respecte que anualment llança l’Ajuntament d’Agullent des de fa diversos anys.