El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU aconsella sobre l'ús de productes infantils no domèstics

Edifici d'AIJU, en Ibi.

AIJU ha editat una guia de recomanacions per a garantir l'ús segur de carrets infantils, bressols o vaixelles per a infants.

L'Institut Tecnològic del Producte Infantil i d'Oci (AIJU) ha elaborat una Guia fruit de l'anàlisi i recerca dels dos anys del projecte Pueriplus, amb un decàleg de recomanacions en seguretat per a productes infantils d'ús no domèstic.

Aquest decàleg inclou la recomanació d'evitar sempre la presència de peces petites en els articles, una adequada resistència als mètodes de neteja i desinfecció requerits per a l'entorn no domèstic, i l'adequada resistència mecànica de les parts de l'article. A més de la utilització de barreres adequades per a confinar al nen en un espai, sistemes de retenció efectius i la limitació de la grandària de buits i obertures. Una altra de les recomanacions és evitar la presència de parts mòbils accessibles als nens que estan en les proximitats de l'article. Al costat de disseny i materials que confereixen una estabilitat mecànica elevada al producte.

L'objectiu d'aquesta Guia és garantir la seguretat per als menors en aquest tipus d'articles quan s'utilitzen en entorns no domèstics i que les empreses de puericultura d'aquest tipus d'articles, fonamentalment radicades en la Comunitat Valenciana, tinguen en compte les recomanacions de la Guia a l'hora de dissenyar i fabricar aquests productes perquè suposen un avantatge competitiu en el mercat.

La Responsable de Seguretat de Producte Infantil d'AIJU, Karina Pernías, indica que "amb aquesta Guia també es beneficia el sector serveis especialitzat en el públic familiar-infantil, perquè a aquestes empreses com a hotels, guarderies, restaurants o centres d'oci els proporcionem pautes per a garantir la seguretat dels articles de puericultura que ofereixen als seus clients".