El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU acosta a fabricants i tècnics les claus per cosir tecnologia punta, disseny, sostenibilitat i tendències del mercat

Un moment de la jornada /AM

Amb aquests coneixement, els empresaris i tècnics de la Foia de Castalla es poden considerar capdavanters pel que fa al coneixement del present i el futur més immediat pel que fa a Materials, Tecnologia i Disseny.

WEB AIJU

L'Institut Tecnològic del Joguet ha reunit un centenar de persones interessades reunir al voltant dels seus productes i processos de producció elements com ara sostenibilitat, tecnologia puntera o disseny.

Un centenar de persones, algunes vingudes de diferents zones productores de joguet i plàstic, com ara Catalunya o València, han interactuat i han absorbit coneixements per part de tècnics de l'Institut Tecnològic del Joguet -AIJU- que els han explicat com es pot disposar d'un coneixement pioner sobre les tendències del mercat i la seua aplicació en el disseny, així com materials més sostenibles i biodegradables, o tecnologies Smart i immersives.

Es tracta d'una jornada molt especialitzada que ha despertat l'interés de tècnics i fabricants del sector jogueter principalment, però també del plàstic; uns sectors majoritaris i totalment assentats des de fa dècades a la Foia de Castalla.

S'han tractat aspectes tant important com ara les possibilitats per aplicar en el desenvolupament i disseny de nous joguets els sistemes revolucionaris SMART–sensórica, Cloud, IoT o big data. També les tecnologies immersives, com la realitat augmentada i virtual, holografia, disseny, i l'opinió de l'usuari. Per descomptat, també les possibilitats que ofereixen els nous materials, més sostenibles i procedents de residus naturals.

Últimes tendències, materials d'última generació i tecnologia absolutament innovadora i últimíssima al servei dels fabricants.

Amb aquest coneixement, els empresaris i tècnics de la Foia de Castalla es poden considerar capdavanters pel que fa al coneixement del present i el futur més immediat pel que fa a Materials, Tecnologia i Disseny. 

Visita als laboratoris d'AIJU

La jornada va concloure amb una visita als nous laboratoris d'AIJU i a una sèrie de contactes i entrevistes personalitzades de les companyies assistents amb els tècnics especialitzats en cadascuna de les matèries per afavorir el networking i també la consolidació dels coneixements adquirits en la sessió tècnica.

Els assistents mostraren especial interés en la visita als laboratoris de Seguretat, Ludoteca i Impressió en 3 D de l'Institut AIJU.