El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU amplia les seues capacitats en fabricació mitjançant impresió 3D per obtindre sistemes de protecció davant la COVID-19

Institut Tecnològic de producte infantil i d'oci (AIJU)

El secretari autonòmic i la directora general d'Innovació han visitat les instalacions d'AIJU per conèixer la tasca exercida pel centre en matèria de serveis tecnològics i d'I+D+I

L’Institut Tecnològic ha participat en el desenvolupament de diferents projectes oferint assesorament a universitats, empreses i col·laboradors

L'Institut Tecnológic de producte infantil i d'oci (AIJU) ha ampliat les seues capacitats en disseny i fabricació mitjançant l'impresió 3D per obtindre sistemes de protecció davant la COVID-19.

AIJU té com objectiu recolzar les petites i mitjanes empreses industrials amb el desenvolupament de projectes innovadors que ajuden a donar resposta a emergències sanitàries, com les provocades per la COVID-19.

L'Institut Tecnològic ha rebut la visita del secretari autonòmic d'Innovació, Jordi Juan i Huguet i de la directora general d'Innovació, Sonia Tirado, per conèixer de primera mà el treball que aquest centre està duen a terme en temes de serveis tecnològics i d'I+D I.

El director d'AIJU, Manuel Aragonés, ha destacat que, durant la visita, el secretari autonòmic i la directora general d'Innovació també han pogut conèixer les diferents línies d'I+D+I que l'institut realitza en les àrees de seguretat infantil, fabricació additiva o desenvolupament digital, entre altres. 

L'empresa també va participar en la fabricació de diferents peces de marcapassos temporals (Pojecte KRONOSAFE), de prototips de mascareta per a personal sanitari, així com en l'optimització d'acobles als tubs extractors d'aire dels respiradors. 

A més, altre dels projectes en el que aquest institut ha format part ha sigut el desenvolupament de pantalles facials d'un sol ús o el disseny de vorandeles ajustables a guants i cabines per protegir al personal sanitari.