El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU aposta per la innovació en el sector del joguet amb una subvenció de vora 1,3 milions d'euros

Prototips de joguines amb què treballen en AIJU

Una de les línies d'investigació en què es treballa des d'AIJU permetrà connectar els dispositius mòbils a les joguines i als productes per a infants.

L'Institut Tecnològic del Producte Infantil i d'Oci (AIJU) destinarà al llarg d'aquest any 1.294.567 € a un centenar d'empreses valencianes, tot com a part dels resultats que l'Institut establert a Ibi ha obtingut en matèria d'R+D.

Aquesta partida pressupostària prové de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i compta amb el cofinançament per part dels Fons FEDER. El finançament permetrà a aquestes 100 empreses desenvolupar accions decisives en l'àmbit de l'R+D, com ara prototips, demostradors i jornades que permeten a les empreses l'accés a aquestes innovacions. S'espera que les subvencions tinguen un major pes en l'àmbit de la indústria 4.0, concretament en la fabricació additiva, l'automatització dels processos de fabricació, i l'adaptació de la Internet de les coses a productes infantils.


Innovació al sector jogueter


Una de les línies de recerca més innovadores en què s'està treballant des del Centre Tecnològic és la dirigida a connectar els 'smartphones', les tauletes digitals i altres dispositius mòbils amb les joguines o els productes físics per a infants (bressols, carros infantils, etc.). Amb aquests estudis AIJU tindrà les dades que permetran a les empreses del sector dissenyar productes cada vegada més adaptats a les necessitats dels clients.


D'altra banda, s'està treballant en el desenvolupament de nous materials per a la impressió 3D i també, en l'àmbit mediambiental, s'està promovent la revaloració dels residus generats per les companyies.