El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU crea una cadira amb impressió 3D per a una xiqueta amb necessitats especials

Cadira 3D/Facilitat per AIJU

L'Institut del Joguet ha creat una cadira que s'adapta a les necessitats d'una xiqueta gràcies a la tecnologia d'impressió 3D

L'Institut Tecnològic del Producte Infantil i de l'Oci (AIJU), ha fet ús de la tecnologia de la impressió 3D per a fer possible la creació d'una cadira adaptada per a les necessitats d'una xiqueta.

La cadira permet que la xiqueta puga estar còmode i permet que els fisioterapeutes puguen realitzar els exercicis amb ella. I es que per a fer possible la seua creació, s'ha hagut de fer un mesurament del cos de la xica digitalitzant-lo en 3D amb un escàner.

El procés ha tingut algunes fases, començant per fer un motle, que a partir de la digitalització, s'ha pogut fer el prototip amb una impressora 3D, que l'ha fet capa per capa amb polímer termoplàstic, un tipus de plàstic que també s'utilitza per a les peces de LEGO.

Cal dir que per a la xiqueta ja s'han fet més models segons la seua edat. Aquest últim s'ha fet fa uns mesos quan la xiqueta ja tenia més de 10 anys.

Segons Ruperto Martínez, tècnic especialista d'AIJU que "hi ha algunes empreses que porten a cap un procés similar a aquest pel que fa a la personalització, però d'una manera molt més artesanal. No obstant això, amb la tecnologia que disposa AIJU, l'acabat és molt més perfecte i el procés de fabricació s'agilita moltíssim més".