El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU fomenta els valors de l'economia circular en el sector empresarial

Per a finalitzar el curs s'ha realitzat una visita a les instal·lacions d'ACTECO.

Segons l'Organització Global FootPrintNetwork, el mercat nacional va esgotar el passat 11 de juny de 2018 els recursos materials per a satisfer les seues necessitats. Aquesta situació fa que sigui altament dependent i amb gran impacte mediambiental.

Més de 16 representants d'empreses jogueteres, d'automoció, construcció i plàstic han estat formats per l'Institut Tecnològic del Producte Infantil i d'Oci -AIJU- per a detectar noves oportunitats i nínxols de mercat entorn de l'economia circular. Aquesta formació forma part d'una experiència pilot desenvolupada a escala europea.

La formació s'ha desenvolupat al llarg de tres jornades. En la primera d'elles s'ha realitzat una introducció a l'Economia Circular i a la seua importància i urgència. Durant la segona sessió, s'han mostrat quines són les eines que permeten desenvolupar accions i entendre la interacció amb l'entorn. Mentre que en l'última jornada s'ha posat al dia als assistents en els factors polítics, econòmics, socials, tecnològics, legals i de l'entorn que es disposa en l'actualitat.

Per a un dels formadors d'aquestes jornades en AIJU, Alejandro Fernández, "el més destacat d'aquesta formació és que els assistents han pogut aprendre a com tancar el cercle de l'economia, bé siga amb productes o serveis en empreses que ja estan actives o amb noves empreses".

En la iniciativa ha col·laborat l'IT Climate-Kic, la major associació pública-privada de la UE que aborda el canvi climàtic a través de la innovació. També s'ha comptat amb el suport d'ACTECO, empresa gestora de residus industrials, i de la Universitat Politècnica de València mitjançant alguns dels seus doctorands.