El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU oferta formació en transformació de plàstics i gestió de residus en la comarca

AIJU / Arxiu

Les persones interessades han de contactar amb AIJU en el telèfon 96 555 44 75 o a través del correu electrònic formacion@aiju.es.

L'objectiu és formar a persones desocupades i proveir al mateix temps a les empreses de la comarca de professionals especialitzats en aquestes àrees industrials.

Fins 50 persones tindran l’oportunitat de formar-se en transformació de polímers i gestió de residus gràcies a l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i d’Oci (AIJU).

Els cursos, gratuïts i subvencionat per LABORA, tracten d'afavorir l'activació de persones desocupades per a reforçar la seua ocupabilitat i competències professionals, oferint-los, al mateix temps, noves oportunitats d'ocupació i formació. Així mateix, pretén proveir a les empreses de la comarca de nous professionals que vulguen formar-se i especialitzar-se en àrees industrials d'alta demanda a la comarca. Amb la finalització d'aquests cursos, els alumnes i les alumnes que els superen de manera favorable obtindran un certificat de professionalitat, titulació oficial i reconeguda en tot el territori nacional.

En aquest sentit, AIJU impartirà en les seues instal·lacions, entre desembre de 2022 i juliol de 2023, dos cursos gratuïts sobre transformació de plàstics. El primer dels cursos, sota el títol “Operacions de transformació de polímers termoplàstics”, és un certificat de professionalitat de nivell 2 amb una duració de 570 hores i pràctiques en empreses. El segon curs, “Organització i control de la transformació de polímers termoplàstics” tindrà una duració de 700 hores i, igual que l'anterior, té un mòdul de pràctiques en empreses.

Les persones interessades han de contactar amb AIJU en el telèfon 96 555 44 75 o a través del correu electrònic formacion@aiju.es al més prompte possible ja que les places són limitades a 15 persones per curs i aquests començaran en breu.

Per a la responsable de formació de AIJU, Paloma Riquelme, “l'objectiu d'aquesta mena de cursos és doble. D'una banda, pretén aconseguir l'activació de persones desocupades per a reforçar la seua ocupabilitat i competències professionals i, d'altra banda, proveir a les empreses de la comarca de persones especialitzades en les àrees de major activitat en la indústria de la zona”.