El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU realitza avanços en matèria de personalització de joguines

PERSONALIZATOY i CUSTOM TREND&KIDS són projectes d'R+D del programa d'IVACE d'ajudes a Instituts Tecnològics i estan cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Dos projectes duts a terme per l'Institut Tecnològic del Producte Infantil i de l'Oci, CUSTOM TRENDS&KIDS i PERSONALIZATOY, han creat eines per a analitzar i aplicar les tendències del mercat de joguina, així com per a donar suport en el procés de creació de la personalització de les joguines.

Amb CUSTOM TRENDS&KIDS s'ha ajudat les companyies en l'aplicació de tendències amb el desenvolupament d'eines i materials perquè puguen implementar el coneixement de les tendències del sector jogueter de forma autònoma. Una de les conclusions assolides parla de com l'augment del nivell de personalització no incrementa en la mateixa mesura el nivell d'atractiu d'una joguina. Per tant, les opcions més complexes de personalització no resulten més rendibles sobre la base de la inversió realitzada.

El projecte PERSONALIZATOY té l'objectiu de millorar el procés de creació de joguines personalitzades a través de l'anàlisi dels gustos de l'usuari. La iniciativa disposa a més d'una guia sobre el procés de creació de noves joguines personalitzades que servirà de suport a les empreses a l'hora de conèixer quina informació poden obtenir d'aquest. 

Per al responsable de l'àrea Recerca de l'usuari en AIJU, Pablo Busó, “la personalització més complexa no és sempre la millor valorada pels consumidors, i és necessari valorar l'increment de valor de la nova joguina respecte a l'increment de preu que això suposa”.