El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU ajuda als majors de 55 anys amb els hàbits saludables gràcies a una nova guia nutricional

Portada de la guia/ AIJU

L'Institut Tecnològic del Producte Infantil i d'Oci (AIJU) és molt més que això. Amb altres socis europeus, ha elaborat una guia nutricional per a mantenir hàbits alimentaris saludables en les persones majors de 55 anys.

Per a l'elaboració de la guia, AIJU participa dins del projecte Food Gaming for Active Ageing (FG4AG). La majoria de les persones majors de 55 anys "no tenen coneixements sobre nutrició i desconeixen els aliments sobre els quals obtindre els nutrients necessaris per a mantindre un bon estat de salut", segons informa AIJU. La guia aporta informació detallada sobre els beneficis dels diferents grups d'aliments i nutrients.

La guia recull informació sobre els diferents grups d'aliments, així com les necessitats de nutrients dels individus i el seu paper dins del cos humà. A més, es donen consells pràctics per a la preparació de menjars i es tenen en compte l'estacionalitat dels ingredients en fruites i verdures.

Al costat de la guia, i dins d'aquest projecte, s'està treballant en el desenvolupament d'una plataforma digital de jocs educatius amb les indicacions de la guia. La proposta lúdic-educativa consisteix en l'elaboració de diferents receptes en un simulador virtual d'una cuina. En l'elaboració de les receptes hi haurà diferents opcions d'ingredients i mètodes de cocció, que, sobre la base de la selecció dels usuaris, modificarà les propietats nutricionals de les receptes. D'aquesta manera, l'usuari aprendrà la importància de seleccionar els ingredients adequats i cuinar-los correctament per a aconseguir una alimentació més saludable.

Per a la coordinadora del projecte en AIJU, Rocío Zaragoza “aquesta guia aporta coneixement i hàbits sobre una nutrició saludable, ja que la ingesta d'un major nombre de calories no és sinònim d'una bona nutrició”.