El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU desenvolupa més de 50 projectes en seguretat infantil i TIC a 2019

AIJU compta amb un Pla d'igualtat / AIJU

Al llarg de 2019, AIJU va obtindre un total de 7,02 milions d'euros d'ingressos, fonamentalment d'incentius d'R+D i els serveis R+D a empreses.

L'Institut tecnològic del Producte Infantil i d'Oci, AIJU, ha fet balanç de tot el que ha aconseguit a 20219. Ha desenvolupat més de 50 projectes en R+D+i en què han participat unes 93 empreses. Pablo Cañizares, president d'AIJU, ha destacat la importància del treball conjunt entre grans, mitjanes i petites empreses, centres tecnològics, universitats, experts, grups de consumidors i altres agents que puguen aportar coneixement, ja que aquesta estreta col·laboració “està modificant el paradigma de com han de fer i procedir en el dia a dia de les empreses”.

AIJU ha comptat amb el suport d'institucions com IVACE o la Conselleria d'Economia Sostenible per tal de portar endavant aquests projectes relacionats amb la seguretat infantil, l'aplicació de tecnologies TIC, investigació sobre consum infantil i assessorament de les empreses que realitzen productes per a ells.

La investigació del joc com a element clau d'ajuda a la qualitat de vida de diferents usuaris, la difusió i innovació de les tecnologies de fabricació additiva i materials avançats, la investigació en biomaterials plàstics i noves tecnologies energètiques i tot allò que suposa un impuls de la innovació, fonamentalment en les pimes industrials de la Comunitat Valenciana, han sigut uns altres dels àmbits en els quals s'han desenvolupat els projectes. Al llarg de 2019, AIJU va obtindre un total de 7,02 milions d'euros d'ingressos, fonamentalment d'incentius d'R+D i els serveis R+D a empreses. Quant a serveis tecnològics, AIJU va oferir 53.339 serveis tecnològics a 1.723 empreses clients, la qual cosa suposa un 27 per cent més que en l'exercici anterior.

Un altre dels grans eixos de la memòria de 2019 és el compromís d'AIJU amb la formació del teixit empresarial. En aquest àmbit, s'han dut a terme un total de 10.419 hores lectives, repartides en 251 accions formatives i en les quals han participat 1.693 persones, en la seua majoria tècnics i empleats qualificats.

L'institut ubicat a Ibi manté la seua autosuficiència energètica en una ràtio d'11% d'energia fotovoltaica injectada a la xarxa, respecte al consum energètic de les activitats del centre. A més, l'institut tecnològic continua amb la labor de conscienciació i sensibilització mediambiental del teixit industrial mitjançant el desenvolupament de projectes d'R+D+I europeus, a més d'altres projectes vinculats a l'Economia Circular i el desenvolupament de materials més sostenibles.

A més, AIJU compta amb el Pla d'Igualtat 2017- 2020 visat per la Generalitat Valenciana, i el qual conté actuacions que afavoreixen la igualtat entre homes i dones en diverses àrees com l'accés a l'ocupació, la conciliació, la classificació professional, promoció i formació, retribucions, salut laboral i comunicació i llenguatge no sexista.