El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU i la realitat virtual ajuden a jóvens amb discapacitat intel·lectual

App mòbil / AIJU

S'estima que més de 3.000 joves amb discapacitat intel.lectual es podran beneficiar

L'Institut Tecnològic del producte infantil d'Oci (AIJU), ubicat a Ibi, està creant a escala europea una aplicació de realitat virtual dirigida a jovens de 16 a 30 anys amb discapacitat intel·lectual per desenvolupar habilitats que ajuden a la seua autonomia. Gràcies a l'app, podran veure vídeos en 360 graus que poden ajudar-los, per exemple, a conèixer el funcionament d'un caixer automàtic, realitzar tasques de la llar o comprar un billet de transport públic.

La app està disponible a Android Play Store. AIJU és el soci espanyol d'aquest projecte Erasmus+ juntament amb altres entitats de Romania i Turquia. En total, s'estima que més de 3.000 joves es podran beneficiar del projecte DTE –Disability Technology Education-, cofinançat per la Comissió Europea, a través del programa Erasmus+.


AIJU està ultimant el desenvolupament d'aquesta eina d'educació no formal basada en l'ús de la tecnologia que permetrà a aquests joves aprendre a realitzar diferents activitats de la vida quotidiana. El gestor del projecte en AIJU, Raúl Esteban, explica que “estudiant a aquest col·lectiu vam veure que la seua vida autònoma està més limitada que la d'altres persones i els agraden molt les noves tecnologies. Pel que pensem a unir totes dues facetes en aquesta aplicació, ja que l'objectiu del projecte és fomentar entorns menys dependents”.