El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU i LABORA responen a la demanda de l’empresariat del plàstic amb formació reconeguda en tot Espanya

Les instal.lacions d'AIJU

El curs és per a persones desocupades i acabara en juny de 2019. Té 5 mòduls, un d’ells amb practiques en empreses.

Una de les reivindicacions històriques de l’empresariat de la Foia de Castalla és la falta de professionals qualificats. De fet, hi ha llocs de faena vacants i en molts casos, han de vindre d’altres llocs del país. I no hi ha professionals perquè no poden accedir a la formació determinada i específica.

Amb la formació que començara a impartir l’Institut el Joguet –AIJU- a partir de noviembre, part d’aquest problema se solucionarà, perquè l’alumnat que aconseguisca aquest certificat, podrá treballar en el sector de la transformació dels plàstics en tot el territorio nacional.

Labora (nova nomenclatura del SERVEF) i AIJU ofereixen doncs, un curs que els atorgarà un certificat de professionaltat i una titulació oficial reconeguda en tot Espanya.

El curs és per a persones desocupades i acabara en juny de 2019, i s’anomena ‘Operacions de transformació de polímers termoplàstics’. Té una durada de 570 hores amb 5 mòduls, un d’ells amb practiques en empreses.

És un curs adscrit al pla anual de política d’ocupació dins del pla estratègic de LABORA en el periode 2014-2020.

La responsable de formació d’AIJU, Maite Romero, insisteix que aquest curs vol reforzar l’empleabilitat o les competències professionals de les persones interessades a incorporar-se a aquest sector empleabilidad y competencias profesionales. “També pretén oferir a les empreses de la comarca persones especialitzades en les àrees de major activitat de la industria”, ha conclòs.