El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU motiva a les empreses en la transició a l'economia circular

Imatge faciltada per AIJU

Els vídeos estaran disponibles a principis de 2021segons l'institut tecnològic d'Ibi

L'institut tecnològic del joguet AIJU, ubicat a Ibi, és un dels socis europeus que ha gravat uns audiovisuals per tal de facilitar a les empreses la transició a l'economia circular. Els vídeos estaran disponibles a principis de 2021 dins del projecte 'Models de Negoci en l'àmbit de l'economia circular'.

L'Institut Tecnològic del Producte Infantil i d'Oci-AIJU, a través del projecte “Models de Negoci en l'àmbit de l'economia circular”, està treballant en l'elaboració de vídeos amb casos de companyies en diferents fases de l'aplicació de l'economia circular.

El seu objectiu és generar un material educatiu clar i concís que facilite a les companyies la implementació de models de negoci basats en l'economia circular en les seues empreses, ja que, segons AIJU, en aquest moment no existeix aquest tipus de material ni en el mercat ni en l'àmbit educatiu.

Amb aquests vídeos s'aconseguirà una videoteca paneuropea que representa a tota la cadena de valor de cada empresa referent. Els vídeos compten amb aspectes com la motivació inicial per a la implementació del model i un ampli conjunt d'experiències i suggeriments d'empreses tradicionals que ja han apostat per models d'economia circular.

En les iniciatives relacionades amb l'economia circular es plantegen nombrosos riscos econòmics i tècnics, deguts al fet que en molts casos suposen un canvi de model de negoci profund i al laboriós procés que comporta.

El projecte “Models de negoci en l'àmbit de l'economia circular; vídeos sobre casos reals” té com a socis de projecte a Technische Universiteit Delft, Wagningen University, AIJU, The University Court of the University of Edinburgh, Hub Innovazione Trentino (HIT), Università degli Studi di Trento i Fachhochschule ZentraPschWeiz- Hochschule Luzern. El projecte és finançat pel programa *Climate KIC (secundat pel EIT, un organisme de la Unió Europea).