El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AIJU ofereix formació gratuïta "preferentment a desocupats" per la fabricació i ajust de motles

Instal·lacions d'AIJU

La formació gratuïta s'impartirà del 2 de setembre al 15 de novembre en modalitat presencial de 15 a 21 h.

L'Institut Tecnològic del Producte Infantil i d'Oci (AIJU) ha organitzat un nou curs de formació per a especialitzar-se en fabricació i ajust de motles. El termini d'inscripció ja està obert i les places són limitades. S'impartirà del 2 de setembre al 15 de novembre en modalitat presencial de 15 a 21 h.

El sector del joguet necessita un relleu generacional i per aquest motiu AIJU aposta per la formació per a futurs treballadors de motles per a Ibi i les nostres comarques. El nou curs tracta de donar resposta a una necessitat de les empreses del territori. El curs està obert a tothom però preferentment per a persones desocupades per reforçar les seues competències i facilitat la incorporació al mercat de treball. Cal destacar que els continguts del curset han estat dissenyats específicament per a les empreses de la Foia de Castalla. Les empreses, tècnics i docents que ho han dissenyat porten més de 15 anys d'experiència al sector.

Tota la informació del curs està a la seua web. També es pot aconseguir més informació sobre el curset el telèfon d'AIJU 965554475 o del correu electrònic formacion@aiju.info.

Com explica Maite Romero, responsable de formació d'AIJU, en les empreses d'Ibi i comarca hi ha un problema de relleu generacional: “Existeix una manca de personal qualificat i amb coneixement pràctic en disseny i fabricació de motles. La indústria demanda personal format i amb experiència en aquest àmbit, i aquest tipus d'ofertes d'ocupació són pràcticament impossibles de cobrir amb persones de la comarca per falta de personal especialitzat”.

Romero continua dient que “a més, els professors que impartiran aquest curs estan en la seua majoria actualment en actiu exercint aquesta professió, la qual cosa facilita que els coneixements transmesos s'ajusten totalment a la realitat del teixit industrial”.