El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Aitana Mas: "El sector tèxtil ha sabut adaptar-se, ser resilient, i és un exemple de reindustrialització"

La vicepresidenta i candidata de Compromís diu que volen invertir 800 milions d'euros la pròxima legislatura en secors productius tradicionals com el tèxtil. Ho ha dit en una visita a les instal·lacions d'AITEX en Alcoi.

La candidata a les Corts per Compromís, Aitana Mas, actual vicepresidenta del Botànic; i el conseller d'economia Rafa Climent, han visitat les obres del nou edifici d'AITEX a Alcoi. "AITEX genera innovació i qualitat en el sector tèxtil", diu Aitana Mas, qui recorda el suport que li han donat des del Botànic als instituts tecnològics.

El conseller d'economia Rafa Climent concreta i diu que en 2015 la Generalitat tenia un deute de 40 milions amb els instituts tecnològics de la comunitat, que ara s'ha saldat. I que s'ha passat de 20 milions d'inversió estructural a 60 milions d'euros.

Visita a AITEX

Aitana Mas diu també que el sector tèxtil ha mostrat resiliència, "i ha sabut formar part d'eixa reindustrialització que volem aconseguir". Diu que l'aposta de Compromís pels sectors productius és ferma i per això volen invertir 800 milions d'euros en plans d'ajudes en la pròxima legislatura.

Rafa Climent també ha fet una crida a la participació de l'empresa privada en la inversió en innovació i investigació. I posa d'exemple el País basc, on el 73% de la inversió en innovació és privada i la resta pública, quan en la Comunitat Valenciana la inversió privada és del 46%.