El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX adjudica la direcció d'obra de la nova seu i estableix 2022 com l'any del trasllat

El director general d'AITEX, Vicente Blanes, després d'anunciar a la premsa les novetats de la nova seu.

La nova seu estarà ubicada al barri de Batoi, en la carretera d'eixida d'Alcoi a Banyeres. L'edifici disposarà de 28.000 m² a través de 4 plantes, on AITEX té previst concentrar tota la seua activitat que desenvolupa actualment en Alcoi.

L'institut Tecnològic Tèxtil ha adjudicat la redacció del projecte i direcció d'obra de la nova seu, que disposarà de 28.000 m² i tindrà un cost aproximat de 25 milions d'euros. S'espera que les obres comencen el pròxim any, i que l'institut puga traslladar-se a la nova ubicació en 2022.

Els plans d'Aitex contemplen traslladar totes les seues instal·lacions a la nova seu, que estarà ubicada en els voltants del polígon El Castellar. Açò implicarà concentrar en un mateix espai els 14.000 m² d'instal·lacions amb què l'institut disposa a tot Alcoi, repartits en 6 naus industrials i en l'actual seu, edifici ubicat a la plaça Emili Sala i en el qual porten de lloguer des de 1985.

La parcel·la per a la nova seu disposa d'una superfície de 12.500 m², que mitjançant les quatre plantes que tindrà l'edifici comptarà amb 28.000 m² per a concentrar tota l'activitat del centre d'investigació en Alcoi. Tal com ha recordat el director general d'AITEX, Vicente Blanes, "la parcel·la ja ha sigut adquirida i s'han obtingut tots els permisos corresponents amb l'Ajuntament d'Alcoi i la Generalitat Valenciana".

Redacció projecte

L'estudi d'arquitectura Kubota & Bachmann Architects serà l'encarregat de redactar el projecte i dirigir les obres. La seua proposta ha sigut la millor valorada de les 18 presentades inicialment, 10 de les quals van ser descartades per no complir amb algun dels requisits. Dels 3 projectes finalistes el Consell Rector d'AITEX ha escollit la proposta definitiva segons criteris de concepte, tècnics, estètics, de funcionalitat, de versatilitat, d'il·luminació natural, de manteniment, i de sostenibilitat. Blanes reconeix que "el pressupost no ha sigut un criteri diferencial", ja que les propostes contemplaven un cost d'execució similar, proper als 25 milions d'euros. L'adjudicació s'ha realitzat mitjançant un concurs restringit.