El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX dona a conéixer a les empreses finalistes dels seus premis empresarials

Guardons 2021
  • El guanyador de cada modalitat obtindrà una dotació econòmica de 20.000€, mentre que el segon classificat obtindrà una quantitat de 10.000€.

Un jurat expert ha triat, d'entre els 76 projectes nacionals presentats, als quinze finalistes d'aquesta edició, cinc per cada modalitat de participació: tèxtil, cosmètica i emprenedoria. La selecció s'ha basat en la proposta de valor, innovació & sostenibilitat, qualitat i resultats obtinguts.

Un jurat compost per representants de màxim nivell del sector industrial tèxtil i cosmètic, empresarial, i acadèmic, ha sigut l'encarregat de valorar els projectes presentats, segons criteris de proposta de valor, qualitat de la proposta presentada, innovació & sostenibilitat, així com resultats obtinguts, impacte socioeconòmic i impacte mig ambiental.

Els guanyadors i segons classificats es donaran a conéixer en l'acte de lliurament de premis, que tindrà lloc el pròxim 24 de novembre a les 18.00h en l'IVAM- CADA Alcoi. 

El guanyador de cada modalitat obtindrà una dotació econòmica de 20.000€, mentre que el segon classificat obtindrà una quantitat de 10.000€. D'aquesta manera, AITEX repartirà un total de 90.000€ en premis.

El 53% dels finalistes d'aquesta edició són de la Comunitat Valenciana, mentre que el 46% són de la resta d'Espanya. Les empreses seleccionades han sigut les següents:

“Premi AITEX a la sostenibilitat i/o innovació en tèxtil”: Interfabrics S.L. (Aquaclean), Jeanología S.L., Waste Prevention S.L., Rioma S.L i Tejidos Royo S.L.

“Premi AITEX a la sostenibilitat i/o innovació en cosmètica”: Berioska S.L. (Babaria), Germaine de Capuccini S.A.U., Martiderm S.L., Cosmética Cosbar S.L. (Montibello) i Prospera Biotech S.L.

“Premi AITEX a la millor iniciativa emprenedora”: ARS Athletic Iberia S.L., Kimera Technologies S.L., Mediterranean Algae Technologies S.L, Recovo Lab S.L. i Wecaria Technologies.

L'acte comptarà també amb un seminari professional de primer nivell a càrrec de Laura Durán, Directora General de Desenvolupament de Negoci i Sostenibilitat i Membre del Comité de Direcció d'IKEA Espanya.

Laura Durán, amb la seua ponència “Expansió de negoci i desenvolupament sostenible”, compartirà el mètode de disseny de producte en IKEA, conegut com a “disseny democràtic”. A més, parlarà de l'estratègia de sostenibilitat d'IKEA “Persones i Planeta”, la qual explica com el desenvolupament de nou negoci en IKEA s'ha implantat a Espanya.

Durán va iniciar la seua carrera en banca d'inversió a Brussel·les i Londres, treballant per a Morgan Guarantee Trust. Posteriorment es va traslladar a Barcelona, on va donar un gir a la seua carrera començant la seua trajectòria en Màrqueting dins de l'acabada de crear Vueling. Va liderar el departament de Comunicació Externa, Xarxes Socials i Market Intelligence abans d'incorporar-se a Media Markt per a la transformació digital de la companyia i el llançament de e-commerce.

En 2015, es va incorporar a IKEA Espanya en el departament de Màrqueting i, en 2017 va aconseguir la posició de directora de Màrqueting. Recentment ha sigut nomenada directora General de Desenvolupament de Negoci i Sostenibilitat, i lidera les àrees d'Expansió, Innovació i Transformació & Sostenibilitat.