El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX es trasllada a Batoi

L'actual seu d'AITEX a la plaça Emilio Sala
La previsió és que el trasllat estiga completat totalment per a l'any 2020

Les instal·lacions actuals són justes per al complet i variat treball que fa l'Institut Tecnològic del Tèxtil, i el canvi d'ubicació era una condició necessària perquè el centre es quedara en Alcoi. Després de dos anys de negociacions i 15 ubicacions descartades, finalment s'ha trobat l'espai idoni. Serà a Batoi, en la carretera de Banyeres, i confien a estar allà totalment en actiu en l'any 2020.

Just en la zona que hi ha entre el CIP FP Batoi i la fàbrica de El Serpis. La idea és estar totalment traslladats per a l'any 2020. Així ho han anunciat el president de l'institut tecnològic tèxtil d'Alcoi, Rafael Pascual, amb l'alcalde d'Alcoi Toni Francés i la directora de l'IVACE Júlia Company.

El nou espai disposa d'una parcel·la de 12.500 metres quadrats, dels quals 200 metres quadrats seran per a zona enjardinada. La resta serà per a un edifici de dos plantes, per la qual cosa la superfície útil de què disposarà l'institut tèxtil serà de vora els 20.000 metres quadrats. Molt més que la superfície de la que disposa actualment: 5.000 metres quadrats al centre d'Alcoi, en la plaça de correus; i altres 3.500 repartits entre 5 polígons diferents. A més a més, ací tenen possibilitat de continuar creixent. 

Aquest trasllat soluciona un dels problemes que tenia AITEX. Rafael Pascual explica que tindre la maquinària repartida en diferents ubicacions "provoca dificultat i falta d'eficàcia en les nostres operacions". Així que haver trobat un lloc idoni per al trasllat en la ciutat d'Alcoi suposa una notícia "molt feliç per a AITEX, perquè ens quedem en Alcoi, on volem estar molts anys"

També s'ha mostrat molt satisfet l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, després d'explicar que ha sigut una gestió molt complicada i que s'han rebutjat fins a 15 ubicacions diferents perquè no complien els requisits, sobretot de dimensió o perquè tenien càrregues burocràtiques afegides. Per ara, diu l'alcalde, "l'institut tecnològic millor gestionat i potent del país, el centre de referència en coneixement i investigacions en tèxtil en l'àmbit mundial, està ubicat en la nostra ciutat". Des de l'IVACE Júlia Company també diu que amb aquest trasllat "s'assegura la supervivència de l'institut".

La parcel·la on va a traslladar-se AITEX està descrita com a residencial, i ara cal fer el canvi a terciari, que, segons les previsions de l'Ajuntament, estarà enllestit en sis mesos. Des d'AITEX també han explicat que la compra ha sigut a molt bon preu, i que s'ha fet mitjançant una immobiliària, ja que el local era propietat d'una entitat bancària. AITEX té un fons ja preparat de 8 milions d'euros per a poder iniciar les obres i començar el trasllat. Expliquen que serà un procés complex perquè volen mantindre activa tota l'activitat i el servei a les empreses mentre es traslladen, així que serà progressiu. La idea és estar totalment traslladats per a l'any 2020. Tot i això, no es trasllada tot a Batoi, sinó que part de les instal·lacions d'AITEX, probablement part administrativa, es quedarà en l'actual edifici de la plaça Emilio Sala.

Per altra banda, aquest trasllat i el fet d'ampliar instal·lacions també permetrà ampliar en un futur la plantilla. El director d'AIETX Vicente Blanes explica que actualment hi ha 230 treballadors a AITEX, i que el ritme de creixement és del 7 per cent anual, un creixement que està previst continue en els pròxims anys.