El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX innova en la confecció de dissenys de Moros i Cristians

Disseny de Moros i Cristians / AITEX
S'han presentat a València, juntament amb una exposició d'Orfeo Alejandro Soler

València ja coneix els prototips dels dissenys de Moros i Cristians realitzats pel projecte Interreg Med Creativewear d'AITEX. S'ha intentat unir tecnologia i tradició. En els teixits utilitzats per la confecció dels vestits, s'ha introduït la innovació mitjançant un procés d'acabat en laser que permet personalitzar els teixits amb molta més precisió.

València ja coneix els prototips dels dissenys de Moros i Cristians realitzats pel projecte Interreg Med Creativewear d'AITEX. S'ha intentat unir tecnologia i tradició. En els teixits utilitzats per la confecció dels vestits, s'ha introduït la innovació mitjançant un procés d'acabat en làser que permet personalitzar els teixits amb molta més precisió.

Per a la confecció dels prototips, tant de Moros i Cristians com de Falles, s'han emprat tecnologies netes d'acabat en penyora, com 'nanoburbujas' i ozó. Aquestes, es caracteritzen per ser altament sostenibles. A banda dels prototips tèxtils, València també ha sigut testimoni dels dissenys de l'artista Orfeo Alejandro Soler, els quals han servit d'inspiració per al disseny i confecció del vestit especial de les Feses de Moros i Cristians que es van veure a la desfilada.

Creativewear és un projecte europeu que busca la cooperació entre creatius i empreses. Té com a objectiu revitalitzar el sector tèxtil - confecció mitjançant l'impuls de la creativitat, el disseny personalitzat, i la producció artesanal i de xicoteta escala tenint com a referents el patrimoni i la cultura mediterránea.