El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX aposta per la formació tèxtil i lliura 20.000 euros a dos instituts de les comarques centrals

"És un acte egoista, alimentem el nostre propi ecosistema" assegura el president d'AITEX, León Grau.

L'IES Cotes Baixes d'Alcoi i l'IES Jaume I d'Ontinyent han rebut cadascú 10.000 euros d'AITEX per a renovar o comprar nou equipament i maquinària que ajude a l'educació tèxtil. Els dos centres ofereixen cicles formatius relativament nous relacionats directament amb aquest sector.

L'Institut Tecnològic Tèxtil, amb seu a Alcoi, vol promocionar el coneixement del sector tèxtil entre els més joves, tant des de l'àmbit universitari com des de l'educació secundària i la Formació Professional. Per exemple, AITEX està involucrat en el cicle formatiu de Grau Superior Tèxtil que s'ha iniciat aquest curs a Cotes Baixes, o bonifica el 50 per cent del cost de les pràctiques en empreses tèxtils.

Ara ha decidit lliurar 20.000 euros als dos instituts amb cicles tèxtils, perquè ho invertisquen en maquinària que ajude a l'educació dels joves. Així, l'IES Jaume I d'Ontinyent ha destinat els 10.000 euros a una màquina Tint Control redKrome 2; i l'IES Cotes Baixes ha renovat o arreglat 11 aparells diferents entre màquines de cosir, planxes, tricotoses o entelats.

El president d'AITEX, León Grau, assegura que "és un acte egoista, alimentem el nostre propi ecosistema", perquè els joves que ara es formen seran els treballadors del futur.