El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX coordinarà la fabricació de 6 milions de mascaretes quirúrgiques, amb tela confeccionada a Cocentaina i Ontinyent

Actual seu d'AITEX

La patronal del tèxtil ATEVAL, l'Institut Tecnològic Tèxtil AITEX, i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, l'IVACE, col·laboren en aquest projecte de fabricació a gran escala. Es preveu fabricar 25.000 mascaretes diàries en cada empresa participant, per tal d'abastir als serveis sanitaris. 

Les nostres comarques són l'epicentre d'un projecte de fabricació de mascaretes a gran escala, en la que participen AITEX, la patronal ATEVAL, i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial l'IVACE. L'objectiu és fabricar 6 milions de mascaretes quirúrgiques per abastir els serveis sanitaris. Fins a 25.000 diàries es volen fabricar en cadascuna de les empreses que participen. 

Dos empreses de Cocentaina i Ontinyent, que no s'han especificat, confeccionen la tela. I de moment són cinc empreses valencianes, a Bocairent, Agullent, Torrent, Vilafranca i Ontinyent, les que han adaptat la seua maquinària per a fabricar les mascaretes. Tot i això s'espera que gradualment s'incorporen més empreses.

AITEX aporta la seua experiència en innovació, així com els laboratoris per a homologar els teixits. I des de la patronal ATEVAL facilita a les empreses que vulguen participar les condicions higièniques necessàries. Recorden a més que no qualsevol empresa pot confeccionat material sanitari, ja que es necessita una llicència prèvia que atorga l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.