El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX i UPV treballen en el relleu generacional en el sector tèxtil

Rafa Pascual, president d'AITEX, als estudiants de la UPV: "cada any es jubilen unes 150 persones en el nostre sector".
 

AITEX ha presentat els guanyadors de la segona edició dels seus premis als millors Treballs de Fi de Grau, que s'emmarquen dins la càtedra d'AITEX i el Campus d'Alcoi de la UPV. També ha presentat una tercera edició on s'incrementen els premis en metàl·lic i s'obri el ventall de propostes a presentar. Un acte en el qual s'ha posat en evidència la necessitat que té el sector tèxtil de cobrir les jubilacions que es produeixen cada any.

"La paraula crisi amb la paraula tèxtil han estat molt unides, quan la realitat no és eixa. Aquest sector en concret està generant ocupació". Així li ho ha dit el director del Campus d'Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa, als estudiants que participen en la càtedra AITEX – UPV. Una situació que reafirma el president de l'Institut Tecnològic Tèxtil, Rafa Pascual, qui els ha assegurat que tindran "moltes possibilitats, perquè en el sector tèxtil es jubilarà molta gent en els pròxims anys, i es necessita cobrir llocs d'ocupació des de comptabilitat, fins operacions, producte, I+D, comercial o màrqueting". De fet estima que cada any es jubilen 150 persones en el sector. 

Juan Ignacio Torregrosa, director del campus d'Alcoi de la UPV; i Rafa Pascual, president d'AITEX

És el missatge que des d'AITEX i el Campus d'Alcoi de la UPV s'ha llançat als estudiants que han participat en la segona edició dels premis als millors TFG, treballs de fi de grau dels alumnes de la UPV que busquen la innovació en el sector tèxtil. El primer premi de 2.000 euros ha sigut per a Christian Fuentes. Després altres quatre estudiants s'han endut cadascun un premi de 200 euros pels seus treballs.

I s'ha anunciat que per a la tercera edició d'aquests premis s'incrementa la quantia econòmica total, i en lloc de donar un primer premi i quatre accèssits, es donarà un primer premi de 2.000 euros, un segon de 1.000 euros i un tercer de 500 euros. A més, s'obri el ventall de propostes a presentar, ja que l'edició anterior estava cenyida a l'economia circular i tèxtils intel·ligents.

A continuació, els guanyadors de l'edició d'enguany i els títols dels seus TFG:

 

Primer premi a Christian Fuentes pel TFG ""Diseño de un elemento textil inteligente para el calzado para la corrección de anomalías en la pisada"

 

Premi a Reyes Navas pel TFG "Desarrollo de una colección de pijamas infantiles para el registro de parámetros clínicos que ayuden al seguimiento del paciente ingresado". 

Premi a Iván Domínguez pel TFG "Economía circular aplicada a aguas residuales del curtido mediante ósmosis directa"

Premi a Mar Pérez pel TFG "Innovación en los materiales textiles: aplicación a la construcción y la arquitectura".

Premi a Irene Zulay Hidalgo pel TFG "Diseño de una colección de pañuelos hipoalergénicos para usuarios de piel sensible".