El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX i IVACE ajuden a innovar als sectors tèxtil, cuir, confecció i calçat amb un projecte europeu

El futur AITEX / AM

El projecte CRE@CTIVE té una durada de dos anys i mig i és finançat amb 3,2 milions d'euros per la Unió Europea.

CRE@CTIVE és el projecte amb el qual AITEX i IVACE, entre altres socis europeus, ajudaran a empreses a innovar en productes i processos. Està centrat en sectors molt valencians com el tèxtil, cuir, confecció i calçat.

El projecte CRE@CTIVE se centra en sectors tradicionals valencians: el tèxtil- confecció, el calçat i el cuir, que s'han vist afectats per la desacceleració i una forta competència asiàtica que, al no poder competir ni en preu ni en volum, el seu principal desafiament és la innovació de productes i processos.

La 'project manager' del projecte, Míriam Martínez, indica que "des d'Aitex volem fer de la creativitat un aspecte determinant per a incrementar les oportunitats econòmiques i per a això afavorirem la creació de vincles entre els sectors tradicionals i les indústries creatives (artesania, disseny, cultura, etc.) dels països socis del projecte", que són Espanya, Itàlia, Egipte, Jordània, Palestina i Tunísia.


Està previst que 16 emprenedors  puguen desenvolupar idees innovadores gràcies al llançament d'una convocatòria que facilitarà les relacions entre la indústria tradicional del tèxtil-confecció, calçat i cuir amb la indústria cultural i creativa.

El director de relacions externes de l'IVACE, Jordi Sebastià, ha destacat que "la innovació no entén de grandària de l'empresa i no sempre està basat en l'aplicació de la tecnologia".


El projecte CRE@CTIVE té una durada de dos anys i mig i és finançat amb 3,2 milions d'euros per la Unió Europea. Segons informació facilitada per la Generalitat, durant el 2021 es treballarà en la definició de sis models de negoci que afavoriran la interacció entre empreses amb centres culturals i creatius, artistes, fabricadors, dissenyadors, artesans i altres creadors independents que puguen aportar idees per a nous conceptes, col·leccions, tendències, models de consum i estils de vida.

Entre les accions que desenvoluparà l'IVACE en el projecte està l'adaptació del mecanisme d'Anàlisi Estratègica per al Desenvolupament Empresarial (MASDE), amb la incorporació de dos mòduls de creativitat i sostenibilitat en l'estratègia de l'empresa.