El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX impulsa 11 projectes socials amb 70.000 euros

Es financien projectes que es desenvoluparan a Alcoi, Ibi, Crevillent i Onil. 

És la segona convocatòria del Programa de Donacions de l'Institut Tecnològic Tèxtil d'Alcoi i que preveu una ajuda d'entre 5.000 i 8.000 euros per a fer realitat 11 projectes socials.

L'Institut Tecnològic Tèxtil d'Alcoi, AITEX, ha fet públic el llistat de les 11 associacions que han optat al programa d'ajudes socials. En total són 70.792 euros que es destinaran a projectes de suport, millora de qualitat de vida o cobertura de necessitats bàsiques de col·lectius en risc.

S'han seguit diversos criteris per atorgar les ajudes, com la viabilitat real del projecte, la qualitat de la proposta, l'experiència prèvia de l'entitat o la capacitat per a desenvolupar el projecte, com ara infraestructures o personal necessari. En el vídeo, el president d'AITEX León Grau, i el director Vicente Blanes, expliquen que no sols s'atorga d'ajuda sinó que també es farà seguiment per comprovar que els diners es destinen a aquest projecte en concret.

Així, les 11 entitats beneficiàries del programa d'AITEX són:

 1. L'Associació contra la violència de gènere ACOVIFA d'Alcoi i Comarca. 8.000 euros per a un projecte per a dotar a les víctimes de violència de gènere de les ferramentes oportunes per a cobrir les seues necessitats o els suports necessaris per a aconseguir la inclusió social.
 2. L'Associació de persones discapacitades i associacions rares d'Ibi, ADIBI. 8.000 euros per al projecte “ConVida20Adibi”, on s'atén a 10 xiquets d'entre 0 i 16 anys amb falta de recursos econòmics; i on s'ofereix un servei individualitzat de fisioteràpia, teràpia ocupacional, psicopedagogia, psicologia i logopèdia.
 3. La Fundació per a l'Anàlisi, Estudi i Prevenció de les Addiccions en la Comunitat Valenciana, AEPA. 5.000 euros per una acció a realitzar en Alcoi dins del projecte INTEGRA'2. Consisteix en actuacions terapèutiques per a persones en situació d'exclusió social per la presència de conductes addictives. S'utilitzen teràpies com un hort pedagògic o teràpia assistida amb animals, i s'ofereixen activitats d'oci i temps lliure.
 4. L'Associació de Dones afectades pel Càncer de Mama d'Elx i Comarca, AMACMEC. 7.072 euros per a una acció a fer en Crevillent dins del programa “Mucho por Vivir”, on s'ofereix suport i informació a dones afectades.
 5. L'Associació de Paralítics Cerebrals d'Alacant, APCA. 5.000 euros per un projecte Onil que preveu incloure les noves tecnologies perquè els professionals de l'entitat puguen atendre xiquets amb paràlisi cerebral.
 6. Associació Amics dels Ancians - Residència Sant Francesc d'Ontinyent. 8.000 euros per al projecte “Cuidem Junts”, que preveu plans d'atenció personalitzada per mitigar la soledat de les persones majors.
 7. Associació TEA - Asperger Font Roja Mariola d'Alcoi. 8.000 euros per a un projecte que pretén fomentar les habilitats socials de les persones amb trastorn de l'espectre autista.
 8. Associació Coratge d'Alcoi. 6.720 euros per al projecte “Renàixer per viure”, que vol inculcar autonomia i independència a les persones que han patit alguna lesió cerebral.
 9. Fundació Iniciativa Solidària Angel Tomás, FISAT. 5.000 euros per a una acció a fer en Alcoi dins del projecte educatiu Don Bosco.
 10. Fundació La Salle Acoge. 5.000 euros per al projecte 'Hogares Nou Horitzó Alcoy I y II', i que preveu el manteniment i funcionament d'un pis d'acollida on s'ofereix allotjament a joves d'entre 18 i 25 anys per promoure la seua integració social i familiar.
 11. Fundació Canònica Arzobispo Miguel Roca. 5.000 euros per al projecte Hombre i Càritas d'Ontinyent.