El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AITEX torna amb activitats per a estudiants després de 3 anys

Repte AITEX

S'espera que més de 1.000 alumnes passen per les instal·lacions d'AITEX

La previsió de l’institut del tèxtil a Alcoi és que passen per les seues instal·lacions més de 1.000 escolars de tota la Comunitat Valenciana. L’objectiu de totes les activitats que planteja AITEX és per promocionar i fer que el tèxtil i la cosmètica siguen un sector atractiu des de menuts.

AITEX reobri les portes per a donar a conéixer les seues instal·lacions als centres educatius del territori valencià després de 3 anys sense activitats d'aquest tipus. S'espera que més de 1.000 alumnes passen per les instal·lacions del centre. En 2019, l'última vegada que es van realitzar, van acudir un total de 1.468 alumnes i, en 2018, uns 1.150 en total. Les visites començaran la setmana del 13 de febrer i assistiran alumnes d'ESO, batxillerat, cicles formatius i de grau de centres educatius de tot arreu de la Comunitat Valenciana.

A través d'un calendari en línia, els responsables de cada centre podran reservar la seua visita amb la possibilitat de triar entre dos torns, diversos dies a la setmana.

Una altra de les activitats és la segona edició del “Campus Científic AITEX”, una acció que sorgeix amb l'ànim de secundar i incentivar als joves a estudiar titulacions cientificotècniques amb aplicació en la indústria tèxtil i cosmètica.

El Campus tindrà lloc en les instal·lacions d’AITEX a Alcoi del 26 de juny al 7 de juliol de 2023. AITEX cobrirà totes les despeses d'un total de 30 becats amb el millor expedient acadèmic; 15 beques aniran destinades a estudiants de quart d'ESO i 15 a estudiants de tercer d'ESO.

Els estudiants assistiran tant a xarrades com a tallers; i visitaran i aprendran en alguns dels departaments d’AITEX. El termini per a la presentació de les sol·licituds estarà obert fins al 29 de maig de 2023 i s'han d'enviar al correu fomentotextil@aitex.es. Les bases del Campus Científic estan a aquesta web

Des d’AITEX també recorden que el termini continua obert per a inscriure's en el V Repte AITEX fins al 28 de febrer. El concurs per a estudiants d'ESO de la Comunitat Valenciana que premia les idees més innovadores en resoldre aquest repte sobre cosmètica: "Quin producte cosmètic no existeix en l'actualitat i inventaries? Com ho desenvoluparies? Quines aplicacions tindria?"