El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Així queda el trànsit a la Zona Nord d'Alcoi amb la implantació del carril bici

Els carrers Pare Poveda i Escultor Ridaura, així com l'avinguda d'Andalusia, són des d'aquest dilluns 26 de febrer, en un únic sentit de circulació

Les obres estan en la recta final i molts carrers del barri passen a ser d'una sola direcció. Com totes les actuacions que es fan a peu de carrer, no estan exemptes de polèmica. El PP critica falta d'informació i es mostra preocupat per l'eliminació d'aparcaments o la possible saturació dels carrers propers a l'Hospital. Compromís Alcoi considera que els separadors de ciment poden ser perillosos o provocar caigudes.

Les obres del carril bici a la zona nord d'Alcoi entren, no sense polèmica, en la recta final. El nou vial ciclista unirà el polígon de Cotes Baixes amb el pont de Paco Aura, i suposen el canvi en les direccions de molts carrers del barri, que passen a ser de direcció única.

I quins són aquests canvis? Doncs l'avinguda d'Andalusia serà en sentit únic en direcció al parc. Escultor Ridaura també serà d'un únic sentit de pujada a l'avinguda de la Hispanitat, i Pare Poveda de baixada cap al pont de Paco Aura. Els carrers General Prieto i Enginyer Colomina Raduán mantenen els dos sentits de circulació.

I més canvis. Els dos carrers que uneixen Pare Poveda i Escultor Ridaura també tindran una única direcció, en el cas del carrer de Jaume Roig serà en direcció Pare Poveda, i al carrer periodista Juli Puig ara tan sols es pot baixar en direcció al parc. Es poden consultar tots aquests canvis en la imatge d'ací a la dreta, o en el plànol adjunt a la notícia, sota la imatge.

Des del consistori expliquen que les obres del carril bici estan en la recta final, a falta d'ultimar detalls en la senyalística, i els canvis de circulació són efectius des d'aquest mateix dilluns 26 de febrer.

En un comunicat, el consistori concreta que a la cruïlla entre Ferran el Catòlic i el carrer Sabadell "s'ha modificat sensiblement la disposició de les places d'aparcament. En aquest mateix carrer, a la zona de confluència amb el col·legi Esclaves, els elements de delimitació estaran pintats de blanc i roig per tal d'incrementar la seua visibilitat". El vial del carril bici continua fins a connectar amb el polígon de Cotes Baixes. El projecte també inclou 5 punts d'aparcaments per a bicicletes al llarg del recorregut.

Crítiques de Compromís Alcoi i PP

Com sol passar en les obres que es fan a peu de carrer i que afecten la ciutat, les crítiques no s'han fet esperar. La regidora de Compromís Alcoi Begonya Domènech diu que han rebut queixes de veïns perquè "sembla que les separacions de formigó que han instal·lat per a delimitar el carril bici, de la calçada, poden arribar a agreujar els danys front a caigudes tant de vianants com a ciclistes". De fet assegura que ja "hi ha hagut dos accidents de persones majors amb aquestes separacions, fent necessari la intervenció de personal sanitari". Domènech diu que en altres municipis aquests separadors són de plàstic, i considera que "cal consensuar en les associacions de veïns i comerciants dels barris aquestes obres, i pot ser implementar el carril bici amb altres mesures de seguretat, com ara augmentar els passos per als vianants".

També el PP considera que hi ha hagut falta d'informació i el portaveu popular Rafa Miró diu que "el govern no ens ha explicat res sobre aquest projecte, ni a nosaltres ni als veïns i comerciants, i ens preocupa que s'elimine estacionament o se saturen alguns carrers, sobretot les que donen accés a l'hospital". Els socialistes tenen una visió diferent i asseguren que el projecte del carril bici va ser el més votat pels ciutadans en els pressupostos participatius del 2017, i que s'han reunit en dos ocasions amb l'Associació de Veïns "que van fer les seues aportacions al projecte i el van valorar de forma positiva". Des del consistori diuen que a finals d'any es van anunciar les obres i, segons els socialistes, "en tot aquest temps, més de 45 dies, el PP no ha preguntat res, ni s'ha interessat per saber quina era la proposta més votada per la ciutadania demostrant que no creuen ni la participació ni en el moviment veïnal".

Els populars també es mostren preocupats per l'eliminació de places d'aparcament "sense aportar ni una sola alternativa". En aquest sentit els socialistes diuen que el projecte suposa la implantació de 1.300 metres de carril bici i que "tan sols eliminarà entre 13 i 15 places d'aparcament".