El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Així serà el museu 'Bambú i el paper de L'Alqueria' que s'inaugura el 13 de setembre

Asistirà, si no hi ha canvis, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón

Un dels sectors més importants de les nostres comarques, històricament, ha sigut el paper. La marca 'Bambú' és coneguda per tothom i la principal fàbrica ha estat a l'Alqueria. Per aquest motiu, el pròxim 13 de setembre s'inaugurarà el museu 'Bambú i el paper de L'Alqueria'. Si no hi ha canvis d'última hora, estarà present el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón.

El veterà alcalde de l'Alqueria, Jaume Pascual, ha contat a ARAMULTIMÈDIA tots els secrets d'aquest museu dies abans de la seua inauguració. En aquest xicotet però valuós museu es poden contemplar peces relacionades amb la fabricació i el sector del paper de fumar. També es poden veure mostres, publicitat de l'època i una exposició itinerant. 

Cal recordar que l'obertura del museu es devia produir a setembre o octubre del 2018, però els diferents processos electorals han anat posposant aquesta inauguració.

El museu està situat a les dependències de l'antic ajuntament, a escassos metres de l'actual. Com a curiositat, en la rehabilitació de l'edifici ha aparegut un crani humà. Segons Pascual, encara no s'ha investigat a fons el seu origen, però tot apunta a l'antic cementeri i cripta d'una església que hi havia darrere del lloc on està el nou museu. Tot al vídeo.