El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Així serà la passarel·la del Pont de Cervantes

Terrenys on s’instal·larà la passarel·la.

Aquesta intervenció forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà).

Després del retard en les obres a causa de “necessitats tècniques”, la construcció es reprén i, si tot va bé, s’acabarà a octubre.

La idea de la passarel·la del Pont de Maria Cristina naix el 2016 amb els pressupostos participatius i estava prop d’esdevindre una realitat quan, a principis del 2022, el projecte es va haver de revisar, modificar i licitar de nou a causa de la complexitat dels terrenys, que va obligar a recalcular els costos.

 

El valor total del contracte ascendeix, finalment, a 336.674,65 euros, tot i que la Unió Europea se’n farà càrrec del 50%. D’altra banda, IMPESAPI S.A. s’ha convertit en l’empresa adjudicatària que haurà de dur a terme les obres en un termini de quatre mesos. És a dir, que la passarel·la estarà acabada per a octubre.

 

Segons Aroa Mira, regidora de Participació Ciutadana, aquest projecte “aportarà una millora important, generant un corredor natural entre la ciutat i els paratges naturals que l’envolten” sense afectar a la dinàmica fluvial del riu i posant especial èmfasi en la protecció dels béns patrimonials i la seguretat de les persones pel que fa als despreniments de terres i altres riscos naturals.

 

Parlem d’una estructura metàl·lica de 45,78 metres de longitud composta per dos trams, un de 41,99 metres de longitud i un segon en volada de 3,29 metres que s’iniciarà a l’actual camí de la Fàbrica de Pla i finalitzarà en la zona esportiva de Cervantes.