El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Així serà la pista oficial de BMX d'Alcoi

La nova pista permetrà la pràctica d'aquest esport, però també la celebració de campionats autonòmics i nacionals.

La nova pista de BMX estarà a la zona de Trencacaps, tot i que confiem que el nom no influïsca en l'activitat. L'Ajuntament ja està desbrossant i preparant la zona a espera de l'aprovació definitiva del projecte, per aquest estiu.

"El BMX s'ha convertit en una de les modalitats esportives més esteses a la nostra ciutat", asseguren des del consistori d'Alcoi, d'on expliquen que esportistes de totes les edats practiquen en la pista del barri del Viaducte. Però aquesta pista no compta amb les característiques tècniques necessàries per a ser un circuit homologat i poder albergar competicions tant autonòmiques com nacionals. Això es vol solucionar amb el projecte de l'Ajuntament d'Alcoi, que ja s'ha aprovat en Junta de Govern i es preveu traure a licitació abans de l'estiu.

Compta amb un pressupost de 262.501 euros més IVA, i estarà ubicada a la zona de Trencacaps, entre Santa Rosa i Batoi (la zona rural entre la Colònia d'Aviació i el Collao). L'Ajuntament diu que ja ha iniciat el moviment de terres i desbrossament, treballs previs perquè les obres puguen iniciar-se en quant es liciten les obres.

Miguel Juan, regidor d'esports, diu que "el club BMX Alcoi ha fet una bona tasca i diferents esportistes d'aquest club destaquen a l'àmbit autonòmic i nacional i han obtingut èxits esportius en diversos campionats estatals celebrats en els últims anys". Assegura que hi ha hagut un increment d'esportistes que practiquen BMX, així com un "salt qualitatiu" en la pràctica de l'esport, i per això "per a atendre el col·lectiu com mereix, convé un canvi d'ubicació i és necessària la construcció d'un nou traçat. Unes instal·lacions on es puga desenvolupar l'activitat amb seguretat i que garantisquen la continuïtat i la promoció d'aquest esport a la nostra ciutat".

Els interessats, podeu consultar en el plànol les rampes, pistes de terra, talussos i plataformes. Per a vore-ho en detall pots descarregar-ho ací.