El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ajuda humanitària i els orígens de la invasió d’Ukraïna, en una conferència a Alcoi

Taula redona / Alcoi Industrial

Manuel Mestre vaticina “grans canvis” però creu que el conflicte no durarà més del 2022.

Manuel Mestre Barea, tinent general de l’exèrcit de l’aire (retirat); i Mario Lanz Raggio, voluntari de Creu Roja i tinent coronel auditor del cos jurídic militar, han participat en una taula redona al Círculo Industrial d’Alcoi. Aquesta ha estat moderada per Rafael Valls Buitrago.

La taula redona ‘Guerra, ajuda humanitària i protecció de les víctimes’ s’emmarca en el 60 aniversari de ‘Rafael Valls Asesoria’. Abans de la conferència, Mestre “ha analitzat el conflicte que ens té compromesos a tot el mon occidental. Ha parlat dels orígens, la situació actual i l’impacte que pot tindre en aquesta guerra”. Manuel Mestre vaticina “grans canvis” però creu que el conflicte no durarà més del 2022.


Per la seua banda, el voluntari de Creu Roja, ha contat quines són “les normes que han de tindre en els conflictes armats”. A més ha “profunditzat en la tasca de la Creu Roja als conflictes d’aquest tipus”.


Com a president del Círculo Industrial, Indalecio Carbonell, és un honor que el Círculo “compte amb aquestes persones en l’àmbit d’ajuda humanitària en les guerres”. Carbonell espera que és assistents “hagen aprés i extraguen les seues conclusions” sobre el conflicte.


El moderador i organitzador de la taula redona, Rafael Valls, indica que “ha sigut una labor ingent perquè aquestes persones puguen vindre a Alcoi”. Valls espera que els assistents s’emporten una idea de com canalitzar i fer “eficaç” aquesta ajuda humanitària.