El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ajudes de més de 9.000 euros per incentivar la jornada de 4 dies a la Comunitat Valenciana

Enric Nomdedeu / GVA

la Generalitat és la primera institució a posar en marxa unes ajudes públiques per a les empreses que voluntàriament decidisquen participar en aquest projecte de 32 hores treballades o 4 dies.

La Generalitat es prepara per a ser la primera institució pública en donar ajudes a les empreses per incentivar la jornada de 4 dies o 32 hores. Aquest moviment mundial es plasmarà a la Comunitat Valenciana. El motiu d’aquest canvi es deu al fet que “no és certa l'equació que a més hores de treball, major productivitat, hi ha alguna cosa que falla i probablement és la productivitat", segons Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d'Ocupació.

Com a requisits perquè les empreses puguen acollir-se a aquestes ajudes, ha d'existir un acord previ amb la representació legal de les persones treballadores i un pla de Millora de la Productivitat per al qual comptaran amb el suport de l'IVACE.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha presentat la "Cimera Internacional de la Setmana de Quatre Dies" (Four Day Week International Summit) juntament amb les ajudes que està preparant el Consell per a les empreses valencianes que se sumen a la reducció horària.

Quant a les quanties de les ajudes, Nomdedéu ha detallat que el primer any complet d'aplicació del programa rebran una subvenció de 5.492,19 euros per cada persona treballadora incorporada al Pla, el segon any 2.746,10 euros i el tercer any 1.373,05 euros.

Enric Nomdedéu ha assenyalat que l'organització d'aquesta trobada internacional a València suposa un reconeixement a la tasca del Consell en matèria de reducció del temps de treball i situa a la Comunitat Valenciana "com la principal referència pública en el món d'aquesta nova proposta".

En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat és la primera institució a posar en marxa unes ajudes públiques per a les empreses que voluntàriament decidisquen participar en aquest projecte. A l'esdeveniment europeu, assistiran representants de 30 països diferents. Nomdedéu ha informat que se celebrarà els pròxims dies 27 i 28 de maig a València i espera reunir més de 200 persones que debatran sobre el futur del treball i compartiran experiències sobre la iniciativa de reducció de la jornada laboral a quatre dies o trenta-dues hores setmanals.