El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ajudes Parèntesi Alcoi: queda un dia per a demanar-les i l'Ajuntament calcula que sobraran 700.000 euros

En Alcoi hi ha vora 4.000 empreses de tota classe. A aquesta ajuda poden optar sectors concrets com hostaleria, oci i restauració, i sempre que tinguen menys de 10 treballadors. De moment hi ha 323 sol·licituds.

El consistori preveu destinar el sobrant d'aquesta ajuda a altres sectors. De moment, han demanat l'ajuda Parèntesi a Alcoi 323 empreses, i el termini conclou demà 12 de març.

L'Ajuntament d'Alcoi avisa que tan sols queda un dia per a demanar les ajudes Parèntesi de la Generalitat. Recordem que es tracta d'ajudes directes a autònoms o xicotetes empreses dels sectors de l'hostaleria, restauració i oci nocturn, activitats de creació artístiques i d'espectacles, activitats esportives, recreatives i d'entreteniment i allotjaments i activitats turístiques. L'ajuda són 2.000 euros a l'empresa i 200 per treballador contractat, sempre que siguen menys de 10.

Alcoi compta amb més de 4.000 empreses de tota classe, però no hem pogut concretar la xifra de les empreses que compleixen tots els requisits per a optar a les ajudes Parèntesi. Des de l'Ajuntament expliquen que s'han presentat 323 sol·licituds, de les quals 55 ja s'han pagat, amb quasi 123.000 euros. 138 estan en tràmit però des del consistori diuen que es pagarà "de forma immediata" altres 331.000 euros. Tot açò "seguint el compromís del Govern Municipal de pagar les ajudes a mesura que se sol·liciten de la manera més ràpida possible. La resta, una vegada es resolga la seua aprovació també es tramitaran per pagar-se de seguida".

El total previst en l'ajuda és d'1.444.000 euros, i l'Ajuntament preveu que li sobraran vora 700.000 euros i assegura que els destinarà a altres sectors afectats per la pandèmia.

L'Ajuntament d'Alcoi facilita tots els enllaços per a informar-se o demanar les ajudes, com la seu electrònica, o presencialment en l'Àgora amb cita prèvia en el 965537218. S'ha creat un coreu electrònic per a resoldre dubtes concrets d'aquestes ajudes, o en el telèfon 965537218. I ací es poden consultar les bases o documentació a presentar.