El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ajudes Parèntesi: entre 2.000 i 4.000 euros directes per a xicotetes empreses

Una de les activitats turístiques que ara no es poden fer per les restriccions.

A tota la Comunitat Valenciana es preveu una inversió de 160 milions d'euros. La Generalitat aporta vora el 60 per cent, les diputacions el 22 per cent i els ajuntaments el 15 per cent restant.

La nova tanda d'ajudes s'inclouen dins del pla Resisteix, i estan dirigides al sector de la restauració, el turisme i l'oci. Les Pimes amb menys de 10 treballadors poden demanar l'ajuda que, en principi, tramitaran els ajuntaments.

El Consell ha aprovat una nova tanda d'ajudes extraordinàries per als sectors més afectats per les circumstàncies actuals de la Covid-19 a la comunitat, és a dir: allotjaments i activitats turístiques, hostaleria, restauració, oci nocturn, activitats de creació artística, espectacles, activitats esportives i d'entreteniment.

Són les ajudes Parèntesi, i poden optar totes les empreses que compten amb un màxim de 10 treballadors. Hi ha una ajuda fixa de 2.000 euros per pime, i després es pot demanar fins a 200 euros per treballador. És una ajuda compatible amb la resta de subvencions i recursos de qualsevol administració pública.

Seran els ajuntaments els que tramiten aquestes ajudes, i des de l'Ajuntament d'Alcoi ja han anunciat que se sumen al pla. "Si en aplicar les ajudes el municipi tinguera un excedent de recursos sense utilitzar en aquests sectors més afectats, podrà dedicar aquest excedent a complementar proporcionalment les ajudes resoltes o dedicar-les a altres activitats també afectades per la pandèmia i que no hagen sigut contemplades específicament en els sectors definits", expliquen des del consistori.

Encara està pendent la publicació del decret al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Una vegada publicat, els ajuntaments tenen 10 dies per sumar-se al pla.