El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ajuntament i Associació Sant Jordi acorden les dates de festes per als pròxims 3 anys

En 2018 seran el 22, 23 i 24 d'abril; en 2019 el 4, 5 i 6 de maig; i en 2020 el 25, 26 i 27 d'abril. Tots els anys, algun del dia de festes cau en cap de setmana

És la primera vegada que s'arriba a un acord tant a llarg termini, per tal d'anunciar les dates de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi per als pròxims tres anys. Tant des de l'Ajuntament com des de l'ASJ asseguren que han cedit per arribar a un acord que satisfaça a tots. Diuen que així es poden preveure accions, les filaes poden contractar bandes amb antelació, i les empreses turístiques poden preparar rutes o paquets per a les festes.

El pròxim any 2018 les festes seran diumenge 22, dilluns 23 i dimarts 24 d'abril. Per a l'any 2019 la trilogia serà en maig, els dies 4, 5 i 6, que cauen dissabte, diumenge i dilluns. I finalment per al 2020 les festes, que també coincideixen amb el cap de setmana, seran els dies 25, 26 i 27 d'abril. L'any pròxim coincideixen amb la trilogia tradicional; per al 2019 s'ajornen prou perquè la Setmana Santa és tardana. I per al 2020, com els tres dies de la trilogia cauen entre setmana, s'ha acordat traslladar-la al cap de setmana següent.

El president de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina; i l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, han anunciat aquest acord a què han arribat les dos entitats per tal de poder oferir les dates amb antelació al món fester i empreses turístiques, i que puguen contractar bandes de música o preparar visites a Alcoi amb suficient antelació, "més enllà dels 8 o 9 mesos com es feia fins ara", diu Toni Francés. És la primera vegada que s'arriba a un acord d'aquestes característiques a tres anys vista, i s'ha fet, segons reconeixen tant Toni Francés com Juan José Olcina, "amb diàleg i perquè totes les parts han cedit en alguna cosa".

La Glòria de cada any se celebrarà el Diumenge de Resurrecció, tot i que la Glòria Infantil o altres actes es decidiran cada any. Així, per exemple, en el 2018 la Glòria serà l'1 d'abril, i queda en l'aire encara quan serà la destapada del cartell. Per a l'any 2019 la Glòria serà el dia 21 d'abril.

La proposta ha sigut aprovada aquesta mateixa setmana en el Consell Econòmic i Social. En el ple d'aquest mes de juliol s'aprovaran les dates de les festes locals per al 2018, que seran el dilluns 23 i el dimarts 24 d'abril.