El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ajuntament i CEEI apadrinen projectes empresarials amb la tercera edició d'Activa Àgora

Sessió formativa de la segona edició del programa Activa Àgora.

La inscripció per al programa es pot fer mitjançant el web del CEEI,on també s'inclou tota la informació de la iniciativa i el calendari d'accions. El termini de sol·licituds finalitza el 22 de març.

La tercera convocatòria del programa Activa Àgora posarà a disposició de 10 emprenedors un programa formatiu de tres mesos amb què assessorar i orientar la posada en marxa d'una idea de negoci. Es tracta d'un programa gratuït, fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcoi i el CEEI Alcoi-València.

El programa es desenvoluparà entre els mesos d'abril i juny a les instal·lacions de l'Àgora, on els participants disposaran de tutories grupals i càpsules formatives cada 15 dies. Més enllà de l'acció formativa, també s'ofereix assessorament en matèria de finançament i s'exposa la problemàtica de posar en marxa un projecte empresarial. L'itinerari cristal·litza el 12 juny, amb la presentació dels projectes i la selecció de la iniciativa guanyadora. Participants d'anteriors edicions d'Activa Àgora oferiran als participants d'enguany la seua experiència prèvia. El president del CEEI, Jesús Casanova, ha puntualitzat que el programa s'adreça tant a projectes empresarials embrionaris, com a aquells que es troben ja en funcionament i necessiten una empenta. Respecte a les dues anteriors edicions reconeix que el "nombre de sol·licituds per a participar en el programa ha anat baixant, però la qualitat de les mateixes s'ha incrementat".

Les primeres dues edicions

Una vintena d'emprenedors han passat per les dues anteriors edicions del programa. Quatre d'ells ja han aconseguit materialitzar la idea de negoci, mentre que la resta ha realitzat avanços en aquest sentit. Entre els quatre negocis posats en marxa es troben els guanyadors de les dues pretèrites edicions: La chica de las plantas i Fustea. Totes dues, reconeix el regidor Manolo Gomicia, es troben en els plans del Consistori per a emprendre algun projecte, com és el cas de Fustea, dedicada al disseny i instal·lació d'estructures de fusta, i que prendrà part en la futura remodelació de l'Àgora.

Roda de premsa amb el president del CEEI (esquerra), el regidor Gomicia (centre) tècnic de promoció econòmica del CEEI Jordi Tormo (dreta).