El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ajuntament i distintes associacions garanteixen la programació al Teatre Principal fins que finalitze el 2018. Aquestes són les propostes

Tirisiti amb el Globus de Milà

Raül Llopis: "Obrirem el Teatre per a alguns moments concrets i contractarem un tècnic per a eixos dies perquè faça el muntatge i desmuntatge o els requeriments escenogràfics. Però això no vol dir que hi haja una empresa ja contractada".

El Tirisiti estarà al Principal del 30 de novembre al 5 de gener.

Encara que no hi ha una empresa o companyia que gestione el Teatre Principal d'Alcoi, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi no vol que la programació es detinga al teatre fins que finalitze l'any.

Cultura ha programat alguns espectacles per al 2018 amb la col·laboració d'algunes entitats, que finalitzarà amb El Betlem de Tirisiti. ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb el regidor de Cultura, Raül Llopis, per conèixer l'última hora del procés de contractació i el futur del Principal. Llopis ha destacat que "obrirem el Teatre per a alguns moments concrets i contractarem un tècnic per a eixos dies perquè faça el muntatge i desmuntatge o els requeriments escenogràfics. Però això no vol dir que hi haja una empresa ja contractada".


La licitació per trobar una empresa que gestione el Principal, a hores d'ara, "es troba en el Departament de Contractació però això no vol dir que el teatre no tinga activitat, perquè abans sí que ha tingut com ha sigut la Mostra de Teatre Infantil i altres activitats", segons ha indicat Llopis.


L'última empresa que ha gestionat el Principal com a companyia resident ha sigut La Dependent. Aquest mitjà de comunicació s'ha posat en contacte amb Joanfra Rozalén, director de la companyia, per saber si tenen intenció de presentar-se de nou per gestionar l'espai. Rozalén indica que quan vegen el plec de condicions "valorarem si ens presentem al concurs". Una de les condicions per presentar-se és que "els llocs de treball no siguen precaris".


Sobre el futur del Principal, Raül LLopis vol que la licitació del nou contracte es faça quan més prompte, millor. El regidor indica que "si La Dependent vol optar a tornar a gestionar el teatre, ha de presentar-se a la licitació i si guanya el concurs, serà La Dependent; sinó guanya el concurs, serà altra empresa".


Llopis també apunta que el Govern ha volgut "garantir que hi haurà una programació fins que finalitze l'any en diferents activitats d'entitats i col·lectius".


Aquestes són les propostes que ja hi ha programades al Teatre Principal:


Monòlegs de l'alcoiania per al 19, 26 i 27 de setembre, i el 3 i 4 d'octubre.


Balls d'època dins de la Setmana Modernista (22 de setembre).


Lliurament de Premis de l'Associació de Sant Jordi el 14 d'octubre.


Teatre organitzat per la Universitat d'Alacant amb la Companyia Abiosis 'En defensa... un concierto de despedida'. Aquest serà el 15 d'octubre.


El Rotary Club Font Roja ha organitzat un matinal benèfic de 'Màgia' el 21 d'octubre.


Bolos Teatre porta al Teatre Principal 'El segrest de S.M.' el 26 i 27 d'octubre


L'aula de dansa de la Universitat d'Alacant escenificarà 'La última cena' el 5 de novembre.


El futur de Tirisiti
Com cada any, tancarà la programació El Betlem de Tirisiti amb les funcions per al públic escolar i general del 30 de novembre al 5 de gener.


Entre l'Ajuntament d'Alcoi i La Dependent hi ha un principi d'acordJoanfra Rozalén assegura que "no han signat cap contracte encara, però Raül Llopis va dir que ho tenien molt avançat".


Siga com siga, 'EL MÉS GRAN ESPECTACLE' té pràcticament garantida la seua continuïtat al Principal.