El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Un helicòpter dels Bombers ha rescatat un jove que havia caigut en un barranc a la via verda a la zona nord d'Alcoi. L'ha traslladat a l'Hospital on ha ingressat amb policontusions. 

Més informació

Rescaten un jove que ha caigut en un barranc d'Alcoi

Article d'opinió de Toni Francés, alcalde d’Alcoi

Toni Francés

Al costat dels nostres majors

La crisi que vivim a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19 afecta a tota la societat, però no podem oblidar que hi ha uns col·lectius vulnerables, als qui els afecta de manera especial una situació tan excepcional com aquesta i que ha requerit mesures estrictes per lluitar contra un virus desconegut.

Entre les persones més vulnerables que pateixen la pandèmia està la gent gran, els nostres majors, que s’han enfrontat a un confinament que els ha fet canviar els seus hàbits, han deixat de cuidar i jugar amb els nets i de veure a tota la família, no han pogut anar als centres de majors a compartir agradables estones amb els seus amics i han recuperat el balcó com espai de relació amb el veïnat.

L’Ajuntament d’Alcoi ha estat i seguirà estant al costat dels nostres majors i durant l’estat d’alarma estem portant a terme diferents actuacions enfocades a ells, els hem facilitat mesures de seguretat i exercicis físics a través de les xarxes socials municipals, perquè els familiars, o ells mateixos tinguen informació puntual. Perquè han sigut molts els majors que s’han sumat a les noves tecnologies, que ara tenen un paper únic per tenir a prop als qui volem i dels que hem d’estar separats per lluitar contra el coronavirus.

Si tenen qualsevol necessitat ens tenen al seu costat, i des que es va declarar l’estat d’alarma la regidoria de Polítiques Inclusives ha atés a més de 200 persones majors de 65 anys que han necessitat ajuda per a menjar, comprar medicaments, per gestionar els seus residus i altres qüestions ateses des de serveis socials. Aquestes persones han telefonat a la línia gratuïta 900 75 00 71 habilitada per l’Ajuntament per atendre necessitats i resoldre dubtes relacionats amb la Covid-19, facilitant-los solucions.

Però no només estem atenent demandes, sinó que des de la regidoria de Gent Gran hem posat en marxa un programa de seguiment telefònic a les persones majors de 65 anys que viuen soles, per veure com estan afrontant aquesta crisi i quines necessitats tenen, per tal de saber en què els podem ajudar des de l’Ajuntament, que és l’administració més propera, la que posa nom i cognom als seus veïns. Un equip de professionals atén aquestes telefonades, per poder valorar la situació de cadascun dels majors de 65 anys que viuen sols a Alcoi i poder cobrir carències i necessitats, a més d'animar-los a seguir complint com ho han fet fins ara. Aquest Ajuntament considera una prioritat la lluita contra la soledat de les persones majors, per tal de cobrir necessitats de les alcoianes i alcoians que són part fonamental de la nostra ciutat, ja que han fet créixer Alcoi amb la seua feina i la seua dedicació.

Perquè la gent gran és important per a nosaltres, ara i sempre. De fet, fa un any, Alcoi va ser reconeguda com a Ciutat Amigable amb les Persones Majors, quedant integrada en una xarxa mundial que treballa per facilitar un envelliment actiu, gaudint de bona salut i seguretat, i desenvolupant accions al respecte. Ells han lluitat molt per tots nosaltres, i han de viure l’etapa de la jubilació amb totes les garanties i amb les millors condicions, ara i sempre.