El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alacant: el triple d'altes que nous casos, però incrementem els ingressos hospitalaris

Imatge d'arxiu de la consellera. No hi ha hagut roda de premsa en directe aquest 18 de maig

Els ingressos hospitalaris han incrementat en l'últim dia en els hospitals alacantins, i més de la meitat dels afectats en estat greu estan a UCIs alacantines. Així que cal extremar les precaucions en aquesta primera setmana de fase 1 per a tota la província.

Alacant inicia hui per complet la fase 1 de desescalada, la qual cosa ens permet, per exemple, el lliure (i responsable) moviment per tota la província. I com iniciem la desescalada? Doncs aquestes són les xifres oferides hui, 18 de maig, per la conselleria de Sanitat. Veiem les que afecten la província d'Alacant i la seua situació respecte a la resta de la Comunitat Valenciana. 

Les altes suposen el triple dels nous casos detectats per PCR, tant a tota la Comunitat Valenciana com a la nostra província. En l'últim dia s'han donat 25 altes, mentre que els nous casos per PCR són 8. Les altes suposen el 40 per cent de totes les atorgades en territori valencià, i els nous casos el 38 per cent. 

És en els ingressos hospitalaris on no tenim bona xifra aquest 18 de maig. A tota la Comunitat Valenciana s'ha incrementat en 6 les persones ingressades, de les quals 5 ho han fet a hospitals alacantins. No se sap en quins departaments, així que no podem concretar si l'Hospital Verge dels Lliris continua sense afectats de coronavirus ingressats, tal com s'anunciava aquest cap de setmana. Tenim un total de 107 persones ingressades, que suposa el 30 per cent del total de la Comunitat Valenciana. 

Les UCIs no han registrat canvis en l'últim dia i a Alacant continuen ingressades en estat greu 32 persones. Són més de la meitat de tots els ingressos en UCI a la Comunitat Valenciana, 59. 

Per últim, pel que fa a les morts, la Comunitat Valenciana suma 4, de les quals 1 pertany a Alacant, al departament de Sant Joan d'Alacant.  

Així les coses, la província d'Alacant aglutina el 40 per cent de les noves altes, el 38 per cent dels nous casos, i el 30 per cent dels ingressos hospitalaris totals (i quasi tots els de l'últim dia).I la xifra més preocupant és la dels afectats en estat greu, que són més de la meitat, el 54 per cent del total de la Comunitat Valenciana. L'objectiu de la desescalada és no incrementar aquestes últimes xifres, així que responsabilitat a tots.

 

 

Més informació: Cronologia dels efectes de la Covid-19 en la província d'Alacant

Clica ací per a seguir les dades oferides dia a dia.