El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alacant manté ritme: 1 mort, 95 altes, i tan sols 3 positius per PCR

La Consellera Ana Barceló en una compareixença anterior, hui no ha fet roda de premsa en directe.

La província d'Alacant registra tan sols 1 de les 9 morts en la Comunitat Valenciana en l'últim dia. Això si, tres afectats se'ns han posat greus i hem incrementat els ingressos en UCI. La província aglutina la meitat de tots els ingressats en cures intensives.

La conselleria de Sanitat destaca en l'actualització d'aquest 15 de maig que les hospitalitzacions i ingressos en l'UCI, els afectats més greus, han descendit vora un 40 per cent en el mes de maig. No és un percentatge que corresponga a la província d'Alacant, on a principis de maig teníem 42 persones ingressades en l'UCI, i en l'actualització de hui 34. Açò suposa un descens del 19 per cent. Des de principis d'abril la reducció a tota la Comunitat Valenciana és del 81 per cent, i a la província del 74 per cent. A més, tenim la meitat dels ingressos UCI de la Comunitat Valenciana a la província d'Alacant: de 67 pacients, 34 estan a hospitals alacantins. En l'últim dia, en lloc de baixar, hem pujat en 3 el nombre d'ingressats a cures intensives. 

És la xifra que més preocupa, perquè la resta són totes positives. Els ingressos hospitalaris en planta baixen cada jornada. En l'últim dia s'han atorgat 95 noves altes totals, i ja tenim 3.541 persones curades. Els nous positius detectats per PCR són tan sols 3 a tota la província (no s'ha detallat els resultats per test ràpids, que sempre és més alt, però que necessita confirmació amb PCR i no compten per a la desescalada). 

Pel que fa a les morts, la Comunitat Valenciana ha perdut 9 persones en l'últim dia, i tan sols 1 correspon a la província d'Alacant.

 

Més informació: Cronologia dels efectes de la Covid-19 en la província d'Alacant

Clica ací per a seguir les dades oferides dia a dia.