El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alacant suma 5 morts, la meitat de totes les registrades a la Comunitat Valenciana

Canvia el sistema de comptabilització de casos per adaptar-se als requisits del Ministeri, i a partir d'ara es comptabilitzaran tan sols els casos confirmats amb proves PCR, que serà un dels criteris principals pe a passar de fase. Açò suposa un descens en la quantitat de contagis detectats perquè no s'inclouen els tests ràpids. Alacant comença amb 3.677 casos positius acumulats.

Conselleria canvia la comptabilització de dades de casos positius. Fins ara es donaven tots els casos positius detectats, tant per proves ràpides com PCR, però a partir d'ara tan sols es donaran els casos detectats per PCR. Aquesta prova, segons explica la consellera Ana Barceló, "detecta la fase més aguda de la malaltia i és per tant per al Ministeri de Sanitat l'indicador fonamental per a tallar la cadena de contagis i la traçabilitat dels casos. És per tant l'indicador pel qual es mesurarà a la Comunitat Valenciana".

Des de Sanitat de GVA donaven les dos xifres, però ja explicaven que les proves ràpides no eren definitives i per a confirmar-ho necessitava una PCR. Així, reduïm el nombre total de casos positius detectats a la província d'Alacant, que ahir era de 4.324 i hui de 3.677. A partir de hui partim d'aquesta nova xifra.

El nombre de casos confirmats per PCR serà un dels criteris per a canviar de fase el pròxim 11 de maig, a més d'altres com la capacitat assistencial tant hospitalària com d'atenció primària. La capacitat de llits ha de ser suficient per a cobrir un possible rebrot de contagis. I atenció primària adquireix més importància, perquè no sols es dedicarà al seguiment de pacients positius, sinó que farà detecció i seguiment dels contactes de la persona que ha donat positiu. Aquest sistema "d'identificació i contenció de fonts de contagis" serà important en la següent fase, i es preveu la contractació de més personal en atenció primària.

I per altra banda, d'ací a 24 hores, conselleria presentarà al Ministeri la seua proposta per al canvi de fase, on es determinarà la unitat territorial. Recordem que el Ministeri contempla les províncies, mentre que la Generalitat es planteja els departaments de salut. Però Ana Barceló no ha volgut avançar res perquè diu que es treballa en estudis epidemiològics amb els quals faran "la proposta més indicada".

Sanitat ha avançat hui tota aquesta informació sobre el possible canvi de fase, però cap dada concreta que ens diga com està la província o el nostre departament de Salut.

 

Actualització de dades a la província d'Alacant


A tota la Comunitat Valenciana s'han registrat 69 nous casos positius detectats per PCR. No s'ha facilitat, de moment, la distribució per províncies. L'acumulat a tota la Comunitat Valenciana és de 10.500, i a la província d'Alacant, com ja hem explicat, 3.677.

Continuem amb més altes que nous casos positius a la Comunitat Valenciana, amb 6 de cada 10 persones curades. En Alacant sumem 60 noves altes, a tota la comunitat 149.

I bones notícies pel que fa a la pressió hospitalària, perquè a la província d'Alacant 3 persones han deixat l'UCI, i 8 han eixit dels hospitals. Ara mateix hi ha 164 persones ingressades, de les quals 40 estan en cures intensives.

El colp hui són les morts. La Comunitat Valenciana suma 10 morts, i la meitat, 5, corresponen a la província d'Alacant.

 

 

Més informació: Cronologia dels efectes de la Covid-19 en la província d'Alacant

Clica ací per a seguir les dades oferides dia a dia.