El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Setmana decisiva a Albaida per decidir quins actes festers proposarà a la Generalitat

Foto: Wikipedia
  • El 9 d’octubre s’estrena l’himne de la Festa escrit per Jordi Llacer i Guillem Soler amb música de Juan Carlos Sempere
  • La segona novetat, la lectura d’un pregó dels Moros i Cristians

Albaida tindrà festes. Segur. Per part de la Junta de Moros i Cristians d'Albaida no hi ha cap problema en dur endavant les festes. Falta només saber que volen les 'filaes'.

Actualització 18/09/2021, a les 11.45 hores. Aquest divendres, 17 de setembre, va tindre lloc la reunió entre els responsables de la Junta Central de Moros i Cristians d'Albaida, representants de les 'filaes' i l'alcalde de la localitat, Josep Antoni Albert, per decidir i proposar quins actes es duran a terme en les festes del 2021.

Vicent Bellver, president de la Junta, en declaracions a ARAVALL ha explicat que "per part de la Junta hi ha plena disposició en seguir endavant en la celebració de les Festes i que ara falta saber el punt de vista de les filaes de la localitat". 

A la reunió d'ahir van arribar a l'acord que durant aquesta setmana les diferents 'filaes' d'Albaida hauran de decidir i pensar en com volen que siguen les festes del 2021 i divendres que ve, 24 de setembre, es tornaran a reunir per establir definitivament quins actes es duran endavant en els Moros i Cristians del 2021.

 

El que se sap a hores d'ara


Pregó i himne
Les Festes de 2021, siguen com siguen, tindrà dues novetats. La primera, la lectura d’un pregó per primera vegada en la història de la Festa. I la segona, l’estrena de l’himne de les Festes. Un himne 100% albaidenc amb lletra de Guillem Soler i Jordi Llàcer i música de Juan Carlos Sempere. L’estrena serà el dia 9 d’octubre, la data en la què eixirien les entrades.

Festes patronals
Més fàcil serà gaudir de la Festa patronal en honor de la Mare de Déu del Remei perquè no hi ha tant de contacte entre persones. Així que, albaidins i visitants podran gaudir de quasi tots els actes a partir del 6 d’octubre. Hi haurà doble pregó el 26 de setembre. Les regines de les festes de 2020 i 2021, Maria i Gema, acompanyades per l’alcalde, pregonaran la Festa. Per tant, els dies 5 i 6 hi haurà ‘Arbolada’ o ‘despetà’ de Sant Miquel. El 6 ofrena a la Verge del Remei i el 7, dia de la Patrona, missa, mascletada, processó i castell de focs.

 

Qué diu l'alcalde de la localitat

 

Josep Antoni Albert, alcalde del municipi, s’ha mostrat a ARAVALL esperançat, i confia a poder traure al carrer algun esdeveniment. “Però ens hem d’asseure amb els festers i festeres per parlar I fer una proposta realista”, argumentava l’alcalde. Una proposta que serà consultada a la conselleria de Sanitat per mitjà de la secretaria autonòmica, Isaura Navarro. Els temes més delicats, els de totes les localitats que tenen MiC: Desfilar en esquadra i la concentració de persones en els locals socials.