El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

AlCentre acusa al govern alcoià d'eludir responsabilitats

Cartell de l'última protesta d'AlCentre
Els comerciants demanen a l'alcalde Toni Francés una reunió amb tots els regidors i agents socials implicats

Els comerciants del centre consideren que el govern no s'implica. Asseguren que porten anys presentant idees per a millorar el centre que no es posen en marxa, i que totes les activitats que s'han fet han sorgit de la iniciativa dels comerciants. Demanen un Pla Integral, on s'inclou que l'Ajuntament mantinga tots els béns i servicis necessaris per al barri. El seu comunicat pots llegir-lo ací en Aramultimèdia.

AlCentre acusa al govern de no fer el seu treball. Consideren necessari i urgent un Pla Integral per solucionar la situació- del centre, "que no és tan sols esperar que la Generalitat Valenciana canvie una única Llei, és reunir a tots els implicats en el problema, escoltar les seues aportacions, i posar-les en pràctica a la major brevetat".

És la resposta d'AlCentro després que el debat arribarà a la sessió plenària de març, i on la regidora de comerç Vanessa Moltó, va recordar els problemes que suposa una llei restrictiva del govern valencià. També es va fer una crida a veïns a implicar-se, i als comerciants se'ls va criticar per no obrir els dissabtes de vesprada, ni quan va coincidir amb la Setmana Santa. Els comerciants asseguren que si el comerç tanca actualment dissabtes, és per què "no hi ha cap demanda de clients eixe dia a eixes hores. Si no viu gent, no hi ha trànsit de persones, i no hi ha demanda, després de molts anys de treball i sacrifici, els empresaris acaben desistint en la seua intenció".

En un escrit que pots consultar sencer ací, els comerciants consideren que "fa anys que fem el treball dels diferents ajuntaments que han governat aquesta ciutat", ja que, segons expliquen, les activitats que s'han dut a terme han sigut a proposta dels comerciants; i que fins i tot han presentat iniciatives per millorar la situació que no s'han dut a terme. Finalment acusen el govern municipal de deixadesa de funcions perquè el centre "està absolutament mancat de servicis, vivendes, infraestructures i comoditats que compten en altres barris".

Per tot açò, insten l'alcalde Toni Francés a convocar una reunió amb tots els regidors i agents socials afectats per a buscar solucions.