El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Comunicat de l'associació de comerciants AlCentro d'Alcoi,

Comunicat de l'associació de comerciants AlCentro d'Alcoi

AlCentro explica la seua postura davant l'eliminació de l'ORA a Alcoi

Davant les diferents opinions que s'estàn escoltant com a conseqüència de l'eliminació de l'Ora en les places d'aparcament públiq ues, des d'Alcentro volem deixar clara la nostra postura i la nostra versió dels fets.

Davant les diferents opinions que s'estàn escoltant com a conseqüència de l'eliminació de l'Ora en les places d'aparcament públiques, des d'Alcentro volem deixar clara la nostra postura i la nostra versió dels fets.

El mes passat diversos representants d'agents comercials vam ser citats a l'Ajuntament d'Alcoi per tal de tractar el tema junt amb el regidor corresponent. Davant l'urgència de prendre una ràpida decisió, donat que, el contracte amb l'empresa que gestiona actualmente l'Ora caduca el proper mes d'agost. A la reunió se'ns van exposar dues opcions, per una banda continuar amb l'empresa actual amb les mateixes condicions que tenim, sense la possibilitat de modificar el contracte ni la tipologia del servei que fa a la ciutat. Per altra banda, se'ns presenta la possibilitat de cancel·lar aquest contracte a l'espera de trobar una altra empresa que puga implementar un altre servei d'aparcament que facilite la rotació però, al mateix temps s'adeqüe millor a les necessitats actuals tant de veïns, comerciants com de visitants.

El primer problema amb que ens trobem és que, el servei de l'Ora, pensat per a una rotació dels vehicles estacionats al casc urbà, ja no respon al pensament inicial per al que va ser crear, no respecta la necessitat dels veïns i acaba sent un parking a l'aire lliure on veïns i treballadors de la zona surten cada dos hores a posar la monedeta per evitar la multa. Tractem el tema de sistemes  més moders i híbrids, amb targetes per a veïns i altres possibilitats. Davant la impossibilitat de modificar això amb l'actual empresa, i l'urgència de prendre una decissió, s'acorda entre tots els agents reunits que, la millor opció ara serà no renovar amb l'empresa actual, ja que el sistema actual està obsolet i no aprofita per a la funció que en un principi va ser creada, a l'espera que, el regidor es pose en marxa per buscar una nova empresa que, amb un sistema més modern i adeqüat a les necessitats actuals, puga fer-se'n càrrec d'aquest servei en un futur molt proper.

Som conscients que, qualsevol de les decissions que s'hagueren pres haurien molestat a una part de la població, per una banda continuar amb un sistema que no funciona i està clarament obsolet va en detriment dels veïns i treballadors de la zona, per altra banda, acabar amb el contracte actual, suposa que els treballadors d'aquest empresa es queden sense feina a partir del proper mes d'agost. Nosaltres volem expresar la nostra postura, demanar disculpes a aquelles persones que puguen sentir-se ofeses, i sobretot traslladar la nostra sensibilitat a les afectades negativament, però sobretot explicant que, nosaltres junt amb la resta de respresentants de comerciants, varem recolçar la decissió del regidor pensant en un benefici comú (llevar el servei de l'Ora a nosaltres ens perjudica ja que la rotació en l'aparcament és menor), a l'espera que, la seva tasca de recerca d'un altre sistema més modern i adeqüat a les noves necessitats, arribe al llarg del proper any.

AlCentro

Comunicat de l'associació de comerciants AlCentro d'Alcoi