El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, 4a ciutat europea en mobilitats de la Xarxa FP

Estudiants estranger a l'Àgora / Ajuntament

A causa de la Covid-19, només 3 estudiants de centres alcoians pogueren eixir a l'estranger. Hi ha via programades 60 mobilitats.

En 2020 i a causa de la Covid-19, només 3 estudiants alcoians van fer la seua mobilitat FP a l'estranger. Ells són Victor Solbes en Oulu (Finlàndia), Laura Jordá en Skellefteâ (Suècia) i Aaron Vidal a Breda (Països Baixos). En 2020 hi havia programades 60 mobilitats. La situació de normalitat de 2019 sí que va permetre que 77 estudiants d'Alcoi anaren fora i que Alcoi rebera 80. Només van fer més mobilitats que Alcoi ciutats com Barcelona, Munic o Zwolle, totes elles amb més habitants que la capital de L'Alcoià.

Els estudiants que van aconseguir eixir a l'estranger a 2020 van veure obligats a cancel·lar les seues pràctiques i tornar a Alcoi precipitadament abans que es tancaren les fronteres a conseqüència de la crisi generada per la Covid-19.

Previsió per al curs 2020/2021

S'està contemplant la possibilitat que alguns alumnes reprenguen aquelles mobilitats que no van poder realitzar o que, en alguns casos, puguen realitzar-les com a titulats en comptes de com a estudiants.

Hui dia i en funció de l'evolució dels rebrots que s'estan produint de la Covid-19, és difícil preveure què ocorrerà en l'últim quadrimestre de l'any, s'albira un panorama d'incertesa. La majoria de ciutats membre de Xarxa FP, han manifestat que seran crucials les pròximes setmanes per a determinar si reprenen les mobilitats al setembre (amb mesures restrictives) o les posposen a l'any 2021. Serà doncs, l'evolució de la pandèmia la que determine si es reprenen les mobilitats en el que queda d'any o es deixen per al següent exercici.

El regidor d'Ocupació, Ocupació i Educació, Alberto Belda, destaca que “la pandèmia ha frenat l'activitat en 2020, no obstant això hem de destacar la bona evolució de la ciutat dins de la Xarxa FP. El progrés en el nombre de mobilitats és un fidel reflex de l'aposta decidida de l'Ajuntament d'Alcoi per la internacionalització de la Formació Professional en el municipi així com per la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica amb els centres d'FP del municipi i la implicació d'empreses locals que s'han sumat a aquest projecte”.

Xarxa FP

Xarxa FP és una associació europea sense ànim de lucre que reuneix 35 ciutats de 15 països. Alcoi es va unir a aquesta associació en 2012. Aquesta xarxa de ciutats té l'objectiu de promoure una infraestructura sostenible entre les administracions locals, les empreses i els centres de Formació Professional per a desenvolupar estratègies de mobilitat comunes en estreta col·laboració amb els sectors productius de la ciutat.

Aquesta associació organitza pràctiques en empresa i visites d'estudi per a estudiants d'FP, així com estades d'observació professional per a professors en ciutats europees membres de la xarxa. Cada any centenars d'estudiants i equips europeus de professors d'FP participen en accions de mobilitat, és a dir que alumnat de la nostra ciutat, realitza les pràctiques en empreses d'altres ciutats europees i alumnes d'altres municipis les realitzen en empreses d'Alcoi. També hi ha mobilitats de staff, és a dir, de professorat o equip directiu.