El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, 60 milions d'euros més "sortuda"

En els últims anys que informàvem sobre la grossa sempre teníem paraules com salut, ganes o pessics en la boca. Enguany podem dir que, ara sí, la Grossa deixa milions a la ciutat d'Alcoi. També sort a les comarques, amb el tercer premi venut en part a Planes.

15 sèries del 26590 venuts a Alcoi, que suposen 60 milions d'euros. Part d'un tercer a Planes, que són almenys 50.000 euros. I part d'un quint venut a una papereria del carrer Oliver d'Alcoi.

Ha sigut un primer premi molt matiner. Tan sols feia 20 minuts que estava en marxa el sorteig quan les dos joves han anunciat la Grossa de Nadal per al número 26590. Venut en 12 municipis d'Espanya, i entre ells Alcoi, l'Administració número 3 del carrer Sant Tomás. Ha eixit tan prompte el premi, que en arribar els periodistes encara estava l'administració tancada.


I mentre esperàvem al loter venedor de la sort, començava la notícia a córrer pel WhatsApp. Tot el món revisava els seus dècims per a comprovar si tenia uns milions d'euros més en la butxaca. Com anècdota, comentar que molts s'han endut una xicoteta decepció perquè en Alcoi també ha estat molt venut un número molt similar, el 25690, i les fotos de gent amb el dècim no guanyador s'han multiplicat. No tenen 4 milions, però sí que tenen un premi de 120 euros per la terminació.

A poc a poc l'alegria s'instal·lava en el carrer Santo Tomás. L'administració obri i les dependents intenten atendre a la premsa entre cridada i cridada de telèfon. Pepe Vitoria, el gerent de l'administració, ens explica en el vídeo principal que és la primera vegada que reparteixen un premi i estan molt feliços. El número el va triar ell personalment per a un grup de treballadors i extreballadors de Telefónica en Alcoi. Després apareix el representant de loteries amb el cartell, les samarretes i la fletxa que marca el lloc on s'ha venut el premi. I després l'espuma per a celebrar-ho.


A poc a poc el degoteig de clients, tant guanyadors com no, és incessant. Tots volen passar per l'administració que ha repartit milions en la ciutat.

Més premis a les comarques

La Grossa no ha sigut l'únic premi. A Planes s'ha venut part d'un tercer, concretament el 00750 al centre social J.Pont. Ha sigut en una màquina terminal de dècims, i el seu responsable Carlos ha explicat ARAMULTIMÈDIA que recorda comentar en el comprador que eixe número no tocaria mai, però ha tocat. A Planes ha sigut en principi un dècim el venut des d'aquesta terminal, la qual cosa suposa un premi de 50.000 euros. El mateix número s'ha venut també ací al costat, a Villena.

I per últim, tenim part d'un cinqué premi a Alcoi, el 66212, venut en la papereria Rayas (on també l'any passat veneren un quint premi).