El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi abordarà el repte de la mobilitat sostenible amb la jornada “Mou-te en verd”

Autobús urbà híbrid que circula pels carrers d'Alcoi.

Experts en mobilitat verda i sostenible es renuniran en Alcoi el 18 de novembre en el marc de la jornada “Mou-t'en verd”. La reducció de la contaminació, el canvi climàtic i la gestió sostenible de la mobilitat seran alguns dels temes a tractar en una jornada nascuda de la Càtedra Vectalia Mobilitat de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcoi.

L'acte inaugural serà a les 9.30 hores a la Seu de la UA a Alcoi (c/Sant Francesc. 10) i comptarà amb la presència del Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España, i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar. 

La primera ponència serà a càrrec de Xavier Querol, investigador de l'institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua de Barcelona que explicarà les claus de la qualitat de l'aire a les ciutats, la seva relació amb la mobilitat urbana i les polítiques que s'estan implantant en aquest sentit. La segona de les ponències tractarà les evidències del canvi climàtic a la regió del Mediterrani, i l'encarregat de parlar sobre aquest fenomen serà Jorge Olcina, director del Laboratori de Climatologia de la UA.

Manel Ferri, tècnic de Mobilitat en la Diputació de Barcelona, serà l'encarregat de la tercera ponència; i per tancar la jornada Jordi Martínez, regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Alcoi, moderarà una taula redona sobre una mobilitat verda. 

L'alcalde, Toni Francés, considera que “la mobilitat és, sens dubte, el repte futur de totes les ciutats i Alcoi està afrontant aquest repte amb una aposta decidida per a millorar la mobilitat de la ciutat,  apostant per una ciutat més sostenible amable".