El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acollirà el II Congres de Ciutats Intel·ligents i Big Data d’Alcoi al mes d’abril

Es tracta d'una iniciativa que fusiona anteriors congressos i que va nàixer amb la ferma intenció de convertir-se en un fòrum biennal on professionals de referència.

Serà el 12 i 13 d'abril a l'espai Àgora i tindrà un format amb ponències, taules debat i fira d'empreses, a més d'espais destinats a fer networking.

El congrés està organitzat per l'Ajuntament d'Alcoi, Districte Digital i el campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València a través de les seues càtedres Ciutat del Coneixement i Smart City Alcoi. La cita és el pròxim 12 i 13 d’abril a l’Àgora i ja estan obertes les inscripcions.

Es tracta d'una iniciativa que fusiona anteriors congressos i que va nàixer amb la ferma intenció de convertir-se en un fòrum biennal on professionals de referència, empreses digitals, líders de la indústria tecnològica o responsables de grans projectes on compartir la seua visió i debatre sobre tendències, reptes i oportunitats.

L'eix vertebrador del congrés serà el paper fonamental del Big Data en les estratègies de gestió, i la necessitat de donar suport a la transferència tecnològica a les empreses i administracions.

Durant la trobada també es parlarà de les últimes tendències tecnològiques sobre aquest tema, així com casos d'èxit de la seua aplicació en empreses de diferents sectors, així com en municipis i regions.

Un altre dels objectius és fomentar el networking amb les empreses i administracions que actualment apliquen en els seus procediments el tractament de Dades.

L’acte està organitzat per ponències, taules debat i fira d’empreses a més d’espais destinats al networking.  Cadascuna de les sessions (la del dimecres, 12 d'abril i la del dijous, 13 d'abril) necessiten la seua pròpia inscripció, que pot realitzar-se a través dels enllaços en aquesta pàgina.

La jornada del dimecres vesprada constarà de ponències dirigides al sector empresarial, amb solucions Big Data orientades a empreses dins dels conceptes de Smart City: sostenibilitat, productivitat, connectivitat, accés a dades públiques…Es tracta de sessions dirigides a CEOs d'empreses o indústries, administracions públiques i ciutadania.

Per part seua, la jornada del dijous al matí inclou sessions dirigides per a ciutadania, tècnics d'administracions públiques (ADL, tècnics Turisme i Innovació) i empreses proveïdores de serveis per a l'administració. En elles s'exposaran casos pràctics dins del concepte Smart City i continguts alineats amb els plans de sostenibilitat dels municipis.